Afsluiting A9 Gaasperdammerweg; 1-5 juli 2020

Werkzaamheden

Afsluiting A9 Gaasperdammerweg; 1-5 juli 2020

Gepubliceerd op: 30 juni 2020, 11:22

Van woensdag 1 juli 22.00 uur tot zondag 5 juli 2020 13.00 uur is de Gaasperdammerweg (snelweg A9) in beide richtingen dicht tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen, inclusief alle tussenliggende op- en afritten.

Daarnaast is in deze periode de S112 Gooiseweg afgesloten tussen de Karspeldreef en de Langbroekdreef. Verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A10, A4 en A2 en moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Opening Gaasperdammertunnel

Zondag 5 juli om 13.00 uur gaan de eerste rijstroken van de Gaasperdammertunnel voor doorgaand en lokaal verkeer richting knooppunt Holendrecht open. Verkeer richting knooppunt Diemen blijft voorlopig nog op de huidige snelweg A9 rijden. Om de Gaasperdammertunnel open te kunnen stellen, zijn er werkzaamheden nodig. De A9 moet hiervoor tijdelijk afgesloten worden. Ook de wisselbaan tussen Almere en knooppunt Diemen is in deze periode afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Gebruik actuele reisinformatie, via Flitsmeister, Waze of Rijkswaterstaat Verkeersinfo.

Omleidingen werkzaamheden A9 Gaasperdammerweg

Omleidingen doorgaand verkeer

  • Doorgaand verkeer richting A1 Hengelo/Groningen/Almere rijdt via de A10-Oost en A1.
  • Doorgaand verkeer vanaf de A1 richting Schiphol/Amstelveen wordt omgeleid via de A10 en A4.
  • Verkeer richting Utrecht rijdt via de A2

Omleidingen bestemmingsverkeer Amsterdam-Zuidoost

  • Verkeer vanaf de A9 Badhoevedorp met de bestemming S111 volgt de omleiding via afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel.
  • Verkeer vanuit Amsterdam met de bestemming S111 volgt de omleiding via de A2 afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel.
  • Verkeer met de bestemming S112 Gooiseweg of S113 Kromwijkdreef volgt de omleiding via de A10 en A1 of rijdt via de omleidingen op het onderliggend wegennet.

A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen Holendrecht en Diemen naar 5 rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: een 3 km lange tunnel met park op het dak, zorgt voor schonere lucht en minder geluid. Meer informatie en de omleidingskaarten zijn te vinden in het Online Bezoekerscentrum.