Werkzaamheden

Terugplaatsen Slachtetille-voetgangersbrug over A31; 27-29 maart 2020

Gepubliceerd op: 25 maart 2020 - Laatste update: 25 maart 2020, 14:58

Rijkswaterstaat plaatst in het weekend van vrijdagavond 27 maart tot zondagavond 29 maart 2020 de Slachtetille-voetgangersbrug terug over de snelweg A31. Aan de brug vond de afgelopen maanden groot onderhoud plaats.

Tijdens het terugplaatsen is de snelweg A31 tussen de aansluitingen Midlum (19) en Franeker (20) in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes A31

Gedurende de periode van vrijdagavond 27 maart 20.00 uur tot zondagavond 29 maart 22.00 uur zijn de volgende afsluitingen voorzien:

  • A31 in de richting Leeuwarden tussen de toerit Midlum en de afrit Franeker
  • A31 in de richting Afsluitdijk tussen de toerit Franeker en de afrit Midlum

Omleidingsroutes werkzaamheden A31

Het verkeer wordt omgeleid via de N359 en de N384. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Groot onderhoud aan Slachtetille-voetgangersbrug

Rijkswaterstaat heeft groot onderhoud uitgevoerd aan de voetgangersbrug. In het najaar van 2019 is de Slachtetillebrug volledig verwijderd waarna het werk aan de brug veilig in een werkplaats is uitgevoerd. Dit werk is inmiddels gereed zodat de brug kan worden teruggeplaatst.

Een brug in een waardevol landschap

De Slachtetillebrug is onderdeel van de Slachtedyk, de dijk die Friesland vroeger beschermde tegen de Middelzee. Vanwege de grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde heeft It Fryske Gea ‘de Slachte’ in 2000 aangekocht en in beheer.

Coronacrisis

Rijkswaterstaat werkt gedurende de coronacrisis zo veel als mogelijk door. Uiteraard respecteren wij daarbij de door het kabinet afgekondigde maatregelen. Mede daarom verzoeken wij u om de werklocatie niet te bezoeken.

Meer informatie werkzaamheden voetgangersbrug A31

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn: 0800-8002.