Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gunt onderhoud bediening Noord-Brabantse en Midden-Limburgse kanalen aan Istimewa

Gepubliceerd op: 9 januari 2020 - Laatste update: 9 januari 2020, 11:49

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud voor de bediening van de objecten in de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal, het Maximakanaal, de Noordervaart, het Markkanaal, de Amertak en het Kanaal Wessem-Nederweert gegund aan Istimewa.

Het elektrotechnische installatiebureau uit Ritthem was de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het voert vanaf juli 2020 het reguliere onderhoud uit op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering bij de bediencentrales, sluizen, spuiduikers, gemalen en bruggen in de genoemde kanalen.

Onderhoud kanalen Noord-Brabant en Midden-Limburg

Het contract betreft het monitoren, smeren van bewegende onderdelen, verhelpen van storingen en herstellen van kleine gebreken. Grootschalige vervanging of renovatie van aandrijfinstallaties en het moderniseren van de ICT vallen er niet onder. Dat wordt opgenomen in een nieuw integraal contract voor de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen.

Borgen van expertise

Bedieningstechniek behelst het gebied van de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Het gaat om specialistisch werk dat wezenlijk verschilt van 'groen' en 'grijs' onderhoud. Rijkswaterstaat Zuid-Nederland brengt dit specialistische onderhoud onder in aparte onderhoudscontracten.

Continuïteit van het onderhoud

Istimewa start in januari 2020 met de gebruikelijke overgangsperiode van een half jaar die Rijkswaterstaat hanteert om de continuïteit van het onderhoud te garanderen. In die tijd kan de nieuwe opdrachtnemer zich het areaal eigen maken en wordt de staat van de objecten vastgelegd zodat duidelijk is welke partij waarop aangesproken kan worden.