Galecopperbrug (A12) op zaterdagochtend 2 november 2019 vanaf 07.00 uur weer volledig open

Nieuwsbericht

Galecopperbrug (A12) op zaterdagochtend 2 november 2019 vanaf 07.00 uur weer volledig open

Gepubliceerd op: 1 november 2019, 11:57 - Laatste update: 1 november 2019, 12:07

Vandaag en vannacht rondt de aannemer de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (snelweg A12) bij Utrecht af. Op zaterdag 2 november 2019 zijn de afzettingen om uiterlijk 07.00 uur van de weg.

Het verkeer op de snelweg A12 Utrecht richting Arnhem kan vanaf dat moment weer volledig gebruik maken van de zuidbrug. Ook de verbindingsboog van de snelweg A2 Den Bosch naar de A12 Utrecht is dan weer beschikbaar.

Rijkswaterstaat werkt sinds 26 september 2019, 24 uur per dag aan de vervanging van de voegovergangen op de zuidbrug van de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. In de nacht van 31 oktober op 1 november 2019 vonden de laatste asfalteringswerkzaamheden plaats. In de ochtend van 1 november 2019 is gebleken dat het werk vandaag succesvol kan worden afgerond. In de nacht van 1 november op 2 november 2019 haalt de aannemer de afzettingen en omleidingsborden van de weg. Zaterdag 2 november 2019 is de weg vanaf 07.00 uur weer geopend.

Vijf weken van ernstige verkeershinder Galecopperbrug (A12)

Het vervangen van de voegovergangen zorgde iets meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

A12 Gelecopperbrug Zaterdagochtend 2 november 07.00 uur rijrichting Arnhem weer open Het onderhoudswerk aan de Galecopperbrug is bijna klaar. Zoals verwacht zorgden de werkzaamheden voor heel vee hinder. Terwijl u sliep, werkte of in de file stond, hebben wij 24/7 voor u doorgewerkt. Het werk verliep voorspoedig. Wel was het beton van de brug taaier dan we dachten. Door de inzet van meer en ander materieel, konden we de verloren tijd weer inlopen. In totaal heeft de zuidbrug nu 8 van deze nieuwe voegdelen. Het inhijsen was een heel precieze klus. De nieuwe voegconstructie is speciaal ontworpen voor de Galecopperbrug. Ook het asfalt sluit werken mooi aan. Zo kunnen meer dan 200.000 voertuigen per dag, veilig over de A12 Utrecht en de Galecopperbrug blijven rijden. Bedankt! Voegovergangen A12 Galecopperbrug www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug. Een productie van Rijkswaterstaat 2019.

Afrondende werkzaamheden Galecopperbrug (A12)

Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen, waarbij het verkeer lokaal wordt omgeleid. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Toekomstig onderhoud Galecopperbrug (A12)

Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden gepland.