Informatieavonden verbreding A1 Apeldoorn – Azelo; 13 en 14 november 2019

Nieuwsbericht

Informatieavonden verbreding A1 Apeldoorn – Azelo; 13 en 14 november 2019

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019, 15:31 - Laatste update: 31 oktober 2019, 15:37

Rijkswaterstaat organiseert samen met bouwbedrijf Heijmans 2 informatieavonden over de verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo. De informatieavonden vinden plaats op woensdag 13 en donderdag 14 november 2019, in respectievelijk Deventer (Colmschate) en Enter.

Omwonenden, weggebruikers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om uitleg te krijgen over de voortgang van de verbreding van de A1 Apeldoorn – Azelo. Zo kan men bijgepraat worden over de globale planning die op delen van het traject zoals Deventer-Deventer-Oost en Rijssen-Azelo is vervroegd. Ook kunnen ontwerptekeningen worden bekeken. Medewerkers van Rijkswaterstaat en Heijmans zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over zowel het ontwerp als de uitvoering van de wegverbreding. Op beide bijeenkomsten is dezelfde informatie beschikbaar.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 13 november 2019 19.00 tot 21.00 uur in zalencentrum ‘t Hof van Colmschate (Holterweg 104) in Deventer en op donderdag 14 november 2019 19.00 tot 21.00 uur in zalencentrum de Kröl (Dorpsstraat 158) in Enter. Bezoekers kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur op elk moment binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Meer informatie uitbreiding A1 Oost

Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden over de uitbreiding van de A1 Oost zijn na te lezen op de website Uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo.

Actuele verkeersinformatie is te vinden op de website Rijkswaterstaat verkeersinformatie. Men kan ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).