Inloopavonden 18 juni 2019 (Lelystad) en 20 juni 2019 (Almere) over verbreding A6 Almere Oostvaarders-Lelystad

Nieuwsbericht

Inloopavonden 18 juni 2019 (Lelystad) en 20 juni 2019 (Almere) over verbreding A6 Almere Oostvaarders-Lelystad

Gepubliceerd op: 12 juni 2019, 11:37 - Laatste update: 12 juni 2019, 11:48

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 18 juni 2019 in Lelystad en op donderdag 20 juni 2019 in Almere inloopbijeenkomsten over de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.

Tijdens de inloopavonden vertelt Rijkswaterstaat hoe de nieuwe snelweg A6 Lelystad eruit komt te zien en wat de verbreding voor omwonenden, bedrijven en weggebruikers betekent. Ook leggen wij uit hoe het proces verder verloopt en wat de planning van het project is. Ook provincie Flevoland, gemeente Lelystad en gemeente Almere zijn aanwezig met informatie over hun projecten rondom de A6. U bent van harte welkom bij deze inloopbijeenkomsten.

Programma inloopavond verbreding snelweg A6

Voor zowel in Lelystad als in Almere verloopt het programma als volgt:

  • 17.30 uur: inloop
  • 17.30 -20.30 uur: doorlopende presentatie en informatiemarkt
  • 20.30 uur: einde bijeenkomst

Locatie Lelystad

Dinsdag 18 juni 2019 vindt de bijeenkomst plaats in Smedinghuis, Harry Prinszaal, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD in Lelystad.

Locatie Almere

Donderdag 20 juni vindt de bijeenkomst plaats in TMG Congres en Partycentrum De Evenaar BV, zaal 3, Sumatraweg 22 in Almere.

Vrije inloop bijeenkomst A6

Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomsten zijn zo georganiseerd dat u vrij in kunt lopen. Er draait continu een presentatie over de A6 Lelystad, de aanpassingen van de aansluitingen 8 en 10 en de aanleg van de halve aansluiting 9 (vanaf Amsterdam van en naar Lelystad Airport). U kunt tijdens de inloopavond al uw vragen over de verbreding van de A6 Almere Oostvaarders - Lelystad stellen aan de aanwezige deskundigen.

Verbreding A6 Almere Oostvaarders - Lelystad

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De afgelopen jaren is het verkeer op deze weg flink toegenomen. De verbreding zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Bovendien zijn Flevoland, Noord-Nederland, de Randstad en Lelystad Airport in de toekomst beter bereikbaar. We streven ernaar om bij de verbreding van de A6 het open polderlandschap te behouden.

Aanpassen aansluitingen

Door de komst van extra rijstroken op de A6 worden ook de aansluitingen aangepast of nieuw aangelegd. Bij de bestaande aansluiting 10 (Lelystad) wordt de toerit in de richting Almere over de gehele lengte verbreed naar 2 rijstroken. Ook wordt de afrit vanuit Almere aangepast aan de verbrede A6. De viaducten over de Larserweg worden niet verbreed. Net voor de Lage Dwarsvaart komt een nieuwe halve aansluiting 9 (vanaf Amsterdam van en naar Lelystad Airport), die door de provincie Flevoland wordt aangelegd. Ook de bestaande aansluiting 8, Almere Oostvaarders wordt aangepast.

Meer informatie verbreding snelweg A6

Kijk voor meer informatie over de verbreding van de A6 Lelystad op de projectpagina projectpagina A6: verbreding Almere Oostvaarders - Lelystad.