Volledige nachtelijke afsluiting Schipholtunnel richting Den Haag; 26-28 maart 2019

Werkzaamheden

Volledige nachtelijke afsluiting Schipholtunnel richting Den Haag; 26-28 maart 2019

Gepubliceerd op: 22 maart 2019, 13:03 - Laatste update: 22 maart 2019, 13:18

Van dinsdag 26 maart tot donderdag 28 maart 2019 werkt Rijkswaterstaat 2 nachten aan beide westbuizen van de Schipholtunnel (snelweg A4 richting Den Haag). Beide tunnelbuizen vanuit Amsterdam richting Den Haag zijn afgesloten van 23.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met circa 5 minuten extra reistijd. Vanuit Den Haag richting Amsterdam is de tunnel open.

Omleidingen A4

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Doorgaand verkeer op de A4 richting Den Haag en Schiphol rijdt via de snelweg A9 en snelweg A5.

Overige werkzaamheden Schipholtunnel (A4)

Op maandagnacht 25 maart 2019 van 23.00 uur tot 05.00 uur wordt er ook gewerkt in de tunnel, maar dan uitsluitend in 1 van de 2 buizen richting Den Haag (parallelbuis). Dat levert een extra reistijd op van circa 4 minuten. De hoofdrijbaan is open.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden vooral ’s nachts en in het weekend plaats om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Onderhoud tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.