Nachtafsluitingen Gaasperdammerweg (A9) en oostbuizen Schipholtunnel (A4); 7-9 december 2018

Werkzaamheden

Nachtafsluitingen Gaasperdammerweg (A9) en oostbuizen Schipholtunnel (A4); 7-9 december 2018

Gepubliceerd op: 4 december 2018, 14:51 - Laatste update: 6 december 2018, 15:56

Rijkswaterstaat werkt in Noord-Holland in het weekend van 7 tot 9 december 2018 aan zowel de Gaasperdammerweg (snelweg A9) als de oostbuizen van de Schipholtunnel (snelweg A4). In beide gevallen moet u rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

Deze werkzaamheden zijn vanwege de slechte weersomstandigheden uitgesteld naar de nachten van vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018.

Afsluiting A9 Gaasperdammerweg; 7-9 december 2018

In de nacht van vrijdag 7 december 23.00 uur tot zaterdagochtend 8 december 2018 09.00 uur en in de nacht van zaterdag 8 december 23.00 uur tot zondag 9 december 2018 09.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Het is een vervolg op de werkzaamheden van oktober 2018. Om het werk uit te voeren, is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten. Met uitzondering van de oprit S111 Muntbergweg (snelweg A2) richting Utrecht/Amsterdam zijn alle tussenliggende op- en afritten dicht.

In verband met evenementen zal de rijbaan richting Diemen beide nachten om 23:59 uur worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van circa 10 minuten.

Omleidingen afsluitingen A9 Gaasperdammerweg

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer op de snelweg A1 richting Schiphol/Haarlem en Utrecht rijdt via de A1, snelweg A10 en snelweg A4.
  • Doorgaand verkeer op de A1 richting Utrecht rijdt via de A1, A10 en A2.
  • Doorgaand verkeer op de A2 richting Amersfoort/Almere rijdt via de A2, A10 en A1.
Meer informatie vindt u op de website Bezoekerscentrum Rijkswaterstaat.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) naar 5 rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. We bouwen een 3 kilometer lange tunnel, die zorgt voor schonere lucht en minder geluid waardoor de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bovenop de tunnel komt een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is in 2020 klaar. In 2021 wordt het park aangelegd. De verbreding van de A9 Holendrecht – Diemen (Gaasperdammerweg) maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Afsluiting oostbuizen Schipholtunnel (A4); 8-9 december 2018

Van zaterdagavond 8 december 23.00 uur tot zondagochtend 9 december 2018 07.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de oostbuizen van de Schipholtunnel (verkeer richting Amsterdam). Beide buizen zijn afgesloten. Vanuit de richting Amsterdam naar Den Haag is de tunnel gewoon open. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van circa 10 minuten.

Ter afronding van de werkzaamheden van november 2018 worden er testen uitgevoerd aan de nieuwe doorsteek die is aangebracht tussen de hoofdrijbaan en de parallelbaan aan de oostzijde van de tunnel. Ook het aan de oostzijde, gerealiseerde verkeerslicht wordt getest.

Omleidingen afsluitingen oostbuizen Schipholtunnel

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer op de A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9.
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Ook worden zij aangeraden hun reis goed voor te bereiden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.