A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost; 13-15 oktober 2018

Werkzaamheden

A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost; 13-15 oktober 2018

Gepubliceerd op: 10 oktober 2018, 12:26 - Laatste update: 10 oktober 2018, 13:51

De snelweg A6 richting Lelystad is vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot en met maandag 15 oktober 2018 05.00 uur dicht na afrit 5 (Almere Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Ook de verbindingsboog vanaf de snelweg A27 naar de A6 richting Lelystad is dan afgesloten.

De snelweg A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet. Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 rijstroken per rijrichting zodat er straks in beide richtingen een hoofd- en parallelrijbaan is.

Wegwerkzaamheden A6 13 tot 15 oktober 2018

Afgelopen weekend, van 5 tot 8 oktober 2018, was de A6 richting Lelystad dicht om de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere definitief in te richten. Dit deden we door het aanbrengen van de deklaag van het asfalt en de belijning. Door een storing in één van de asfaltmachines is het helaas niet gelukt om het asfalteren in het weekend van 5 tot 8 oktober 2018 te voltooien.

Aankomende zaterdagnacht 13 oktober en zondag 14 oktober 2018 gaat aannemer Parkway6 de resterende 1400 m deklaag aanbrengen. De A6 richting Lelystad is daarom tussen Almere Stad en Almere Buiten- Oost afgesloten vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot maandag 15 oktober 05.00 uur.

Herstellen pijlen parallelrijbaan A6

Afgelopen weekend zijn op de parallelrijbaan, ter hoogte van afrit 6 (Almere Buiten-West), witte pijlen op het wegdek aangebracht. In de eindsituatie, als de hoofd- en parallelrijbaan opgesteld worden, moeten deze pijlen de weggebruikers erop wijzen dat zij op de parallelrijbaan rijden. Deze eindsituatie gaat in vanaf maandag 12 november 2018.

Helaas zijn de pijlen per abuis te vroeg op de weg aangebracht. Hierdoor is het mogelijk dat voor de weggebruikers een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat. Om onduidelijkheid te voorkomen, worden aankomend weekend de witte pijlen gedemarkeerd (zwart gemaakt). Tot die tijd plaatst Parkway6 extra borden om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Omleidingen A6 13 tot 15 oktober 2018

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring. Verkeer vanaf de snelweg A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (autoweg N305).
  • Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

A6 traject Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar 4 rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met omgevingspartijen, wordt de ook de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal.

In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Meer informatie wegwerkzaamheden A6

Meer informatie over de wegwerkzaamheden vindt u op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel gratis naar de Landelijke Informatielijn: 0800-8002.