N57: vervangen technische installaties Dampoortaquaduct

Waarom

  • Het Dampoortaquaduct ligt in de N57 bij Middelburg.
  • Een deel van de technische installaties van het aquaduct zijn aan het einde van hun levensduur.
  • Het vernieuwen van deze installaties draagt bij aan de veiligheid en beschikbaarheid van het aquaduct.

Hoe

vervangen camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en besturingssystemen

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden zorgen vooral in en rond Middelburg voor ernstige verkeershinder, omdat het aquaduct een aantal dagen in beide richtingen dicht gaat. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, voeren we het werk in een zo kort mogelijke periode uit.

Meer over hinder en maatregelen

Wanneer

Klaar: november 2023
8 november 20.00 - 13 november 06.00 uur

Afsluiting Dampoortaquaduct in beide richtingen

Deze planning kan nog veranderen.

Bekijk de hele planning

Video: renovatie Dampoortaquaduct

VOICE-OVER: Rijkswaterstaat voert binnenkort renovatiewerkzaamheden uit aan het Dampoortaquaduct. En dat levert flinke vertragingen op. We gaan vier technische installaties van het Dampoortaquaduct vervangen. (Een animatie.) Deze zijn bijna aan het einde van hun levensduur. Het gaat om de camerabewaking, de omroepinstallaties, de intercom en een deel van de besturingssystemen. Het vervangen van deze systemen is nodig om de veiligheid van het aquaduct nu en in de toekomst te garanderen. Om ons werk goed en veilig uit te voeren, moet het aquaduct een aantal dagen helemaal dicht in beide richtingen. We vervangen de technische installaties in het aquaduct. Ook testen we deze systemen uitgebreid totdat ze goedgekeurd zijn. Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is het Dampoortaquaduct afgesloten van woensdagavond 8 november om acht uur tot en met maandagochtend 13 november om zes uur. Dat levert hinder op voor jou als weggebruiker. Dus rij jij via het Dampoortaquaduct van of naar Middelburg? Stel je reis uit of werk bijvoorbeeld vanuit huis. Is dit geen optie? Houd dan rekening met hinder en extra reistijd. En maak gebruik van de omleidingsroutes. Dus voor je gaat vertrekken: even je route checken. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Ga naar vananaarbeter.nl of rwsverkeersinfo.nl. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2023.) RUSTIGE MUZIEK

Bereikbaar Zeeland

We werken aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Een groot deel daarvan is aan renovatie of vervanging toe. Benieuwd hoe we dit doen?

Lees ons digitale magazine
Foto: © Studio Retouched

Nieuws

Onderliggende pagina's