#InstawalkRWS

Ga mee op zoek naar de verborgen plekken van Rijkswaterstaat! Tijdens een #InstawalkRWS nemen we Instagrammers mee naar (bouw)locaties waar je normaal niet kunt komen.

A16 Rotterdam - De reis langs groen en grijs

Op vrijdag 22 september 2023 organiseren we weer een InstawalkRWS. Deze keer nemen we 16 deelnemers mee op ontdekkingstocht achter de schermen van een indrukwekkend bouwproject: de A16 Rotterdam. De Rottemerentunnel en het multifunctionele recreaduct zijn onderdeel van dit bouwproject. 

Als deelnemer van de InstawalkRWS beleef je het grijs en groen van deze 2 onderdelen. De aanmeldingen hiervoor zijn gesloten. 

Rottemerentunnel

De A16 Rotterdam wordt ’s werelds eerste energieneutrale snelweg met een tunnel: de Rottemerentunnel. De deelnemers van de InstawalkRWS krijgen de kans om een kijkje te nemen in én op deze energieneutrale tunnel in aanbouw.

Het dak van de tunnel is nu nog grijs door beton en bedekt met aarde, maar wordt uiteindelijk groen! We richten het dak namelijk in met bomen, struiken en weides. Op deze manier gaat de tunnel straks onzichtbaar op in het Lage Bergse Bos. Het Lage Bergse Bos is een geliefde recreatieplek onder Rotterdammers en mensen uit gemeente Lansingerland.

De Rottemerentunnel loopt ook onder de rivier de Rotte door. Deze rivier is niet alleen drukbevaren door recreatievaart, maar maakt ook een belangrijk deel uit van het watersysteem rond Rotterdam dat zorgt voor droge voeten.

Recreaduct

Bij de A16 Rotterdam bouwen we niet alleen voor motorvoertuigen. Voetgangers, fietsers en dieren kunnen de A16 Rotterdam straks oversteken via het nieuwe recreaduct. Dit recreaduct verbindt het Schiebroeksepark met het nieuwe recreatiegebied de Vlinderstrik.

Tijdens de InstawalkRWS steken we de snelweg in aanbouw al over via het recreaduct terwijl dat nog voor niemand anders toegankelijk is. Dit levert unieke beelden op.

Wat is een Instawalk?

Door de InstawalkRWS krijgt Rijkswaterstaat een gezicht door de cameralens van de deelnemers. Een InstawalkRWS is meer dan een rondleiding voor Instagrammers die mooie foto’s maken op plekken waar je normaal niet kunt komen. Zij delen naast hun eigen prachtige beelden ook hun persoonlijke ervaringen op Instagram, of in hun blog of vlog.

Wil je op de hoogte blijven van alle Instawalks? Houd dan ons Instagramaccount in de gaten!

Impressie eerdere Instawalks

Instawalk Oosterscheldekering

(Beeldtitel: #InstawalkRWS Oosterscheldekering. Mensen met oranje hesjes aan en een veiligheidshelm op zijn onder andere bezig met het fotograferen van zeewater. Eric van der Weegen) RUSTIGE MUZIEK ERIC VAN DER WEEGEN: We zijn nu met een Instawalk bezig op de Oosterscheldekering. Dat zijn dus mensen die komen om foto's te maken van de kering. Ze komen nu op plekken waar normaal niemand mag komen. De kering bestaat volgende week dertig jaar. En het is ook belangrijk dat de mensen zich ook bewust zijn over waterveiligheid. Daarom vinden we het zo fijn dat we nu ook de mensen kunnen laten zien wat we hier doen en hoe belangrijk het is dat we dit ook voortzetten. (Een foto van een strand met in de verte de kering. Marcel Moonen) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER MARCEL MOONEN: Het is gewoon een geweldig, uniek uitzicht een unieke locatie natuurlijk, het water, de macht van de natuur een stukje constructiewerkzaamheden, echt geweldig. (Kolkend zeewater.) JOHANNA MINNAARD: Ik vond de Instawalk vandaag heel bijzonder omdat ik hier in Zeeland ben opgegroeid met de bouw van de Oosterscheldekering en dat ik vandaag echt eens binnenin kon kijken. Die kans krijg je natuurlijk nooit. De mooiste foto die ik heb gemaakt is die van de turbines waar energie mee wordt opgewekt. En dan kun je zien dat er een stukje techniek wordt toegepast waar we trots op mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rws.nl/oosterscheldekering of facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2016.) DE RUSTIGE MUZIEK EBT WEG

Instawalk Van Brienenoordbrug

(Beeldtitel: #InstawalkRWS. Van Brienenoordbrug. Mensen hebben oranje hesjes aan en gele helmen op. Rene Libeton:) RUSTIGE MUZIEK RENE LIBETON: We bezoeken de kelders van de Van Brienenoordbrug. Normaal gesproken staan de mensen voor de brug te wachten als hij opengaat of ze rijden er met een noodgang overheen. Nu bieden we de mensen de kans om in de brug te kijken wat er gebeurt als de brug opengaat. (Verschillende mensen zijn aan het fotograferen. Sander Lodewikus:) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER SANDER LODEWIKUS: De Instawalk in Rotterdam vind ik geweldig. De mooiste foto, ik hoop dat ik hem zo meteen nog ga maken als de zon zakt. (Een foto van de brug.) LISA STOLK: Ik vind het superleuk dat je ziet wat andere mensen voor foto's maken en dat je dan later ziet: o ja, ik heb daar ook gestaan maar dat is toch een heel andere foto. Toch wel iets unieks, dat je echt in de brug mag komen. Wat eigenlijk wel heel tof is dat jullie dat organiseren en dat we daarbij mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2017.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER EN STOPT DAN

Foto-overzicht InstawalkRWS

In het foto-overzicht hieronder blikken we terug op eerdere edities van de InstawalkRWS.