#InstawalkRWS

Ga mee op zoek naar de verborgen plekken van Rijkswaterstaat! Tijdens een #InstawalkRWS nemen we Instagrammers mee naar (bouw)locaties waar je normaal niet kunt komen.

InstawalkRWS Hollandtunnel: een tunnel met visie

Ga op vrijdag 5 juli 2024 mee op zoek naar de verborgen plekken van een indrukwekkend bouwproject: de Hollandtunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding.

De Hollandtunnel blendt precies in de landelijke omgeving, doordat hij speciaal verdiept is aangelegd. Zo blijft het landschap rondom het Krabbepark, Krabbeplas en de Zuidbuurt in Vlaardingen intact.

Je hebt geen idee dat recht onder je voeten een tunnel van meer dan 500 m lang en 10 m diep ligt. Zelfs het bedieningsgebouw gaat op in de omgeving: deze ziet eruit als een boerderij. Tijdens de InstawalkRWS vertelt een van de ontwerpers van het gebied hier meer over.

De InstawalkRWS geeft, naast de inpassing in de omgeving, ook aandacht aan de techniek die wordt toegepast in de Hollandtunnel. Tijdens de InstawalkRWS loop je rustig door de tunnel, voordat je er straks met 100 km/h doorheen rijdt. Zo heb je oog voor alle techniek die wordt ingezet om de tunnel veilig te maken.

Webinar

Op donderdag 27 juni 2024 van 19.00 tot 20.00 uur organiseren we een webinar om je te inspireren, te informeren en een preview te geven over de InstawalkRWS. Het webinar bestaat uit 4 onderdelen: elkaar ontmoeten, informatie over het project, tips voor fotografie op de locatie en inspiratie voor social media.

Zorg ervoor dat je erbij bent, zodat je straks goed voorbereid op de bouwplaats staat!

Meer informatie

De Hollandtunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding (de nieuwe A24) in de regio Rotterdam. Deze verbinding is belangrijk voor de bereikbaarheid, leefbaarheid en de economische activiteiten in die regio.

Tijdens de Instawalk vertellen experts ter plekke over het project. Wil je alvast meer weten over het project? Kijk dan op de website over de Blankenburgverbinding.

Jouw beelden in het magazine van de Blankenburgverbinding

Wil jij na de InstawalkRWS je mooiste foto’s bij ons aanleveren? Leuk! Dan maak je kans op een plek in het eindmagazine over de bouw van de Blankenburgverbinding. Daarnaast delen we je foto’s, blog of vlog via de Instagramaccounts van Rijkswaterstaat en de Blankenburgverbinding.

Wat is een Instawalk?

Een InstawalkRWS is meer dan alleen een rondleiding voor Instagrammers die mooie foto’s maken op plekken waar je normaal niet kunt komen. Door de InstawalkRWS krijgt Rijkswaterstaat een gezicht door de lens van de deelnemers. Zij delen naast hun eigen prachtige beelden ook hun persoonlijke ervaringen. Wil je op de hoogte blijven van alle Instawalks? Houd dan ons Instagramaccount in de gaten!

Impressie eerdere Instawalks

Instawalk Oosterscheldekering

(Beeldtitel: #InstawalkRWS Oosterscheldekering. Mensen met oranje hesjes aan en een veiligheidshelm op zijn onder andere bezig met het fotograferen van zeewater. Eric van der Weegen) RUSTIGE MUZIEK ERIC VAN DER WEEGEN: We zijn nu met een Instawalk bezig op de Oosterscheldekering. Dat zijn dus mensen die komen om foto's te maken van de kering. Ze komen nu op plekken waar normaal niemand mag komen. De kering bestaat volgende week dertig jaar. En het is ook belangrijk dat de mensen zich ook bewust zijn over waterveiligheid. Daarom vinden we het zo fijn dat we nu ook de mensen kunnen laten zien wat we hier doen en hoe belangrijk het is dat we dit ook voortzetten. (Een foto van een strand met in de verte de kering. Marcel Moonen) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER MARCEL MOONEN: Het is gewoon een geweldig, uniek uitzicht een unieke locatie natuurlijk, het water, de macht van de natuur een stukje constructiewerkzaamheden, echt geweldig. (Kolkend zeewater.) JOHANNA MINNAARD: Ik vond de Instawalk vandaag heel bijzonder omdat ik hier in Zeeland ben opgegroeid met de bouw van de Oosterscheldekering en dat ik vandaag echt eens binnenin kon kijken. Die kans krijg je natuurlijk nooit. De mooiste foto die ik heb gemaakt is die van de turbines waar energie mee wordt opgewekt. En dan kun je zien dat er een stukje techniek wordt toegepast waar we trots op mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rws.nl/oosterscheldekering of facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2016.) DE RUSTIGE MUZIEK EBT WEG

Instawalk Van Brienenoordbrug

(Beeldtitel: #InstawalkRWS. Van Brienenoordbrug. Mensen hebben oranje hesjes aan en gele helmen op. Rene Libeton:) RUSTIGE MUZIEK RENE LIBETON: We bezoeken de kelders van de Van Brienenoordbrug. Normaal gesproken staan de mensen voor de brug te wachten als hij opengaat of ze rijden er met een noodgang overheen. Nu bieden we de mensen de kans om in de brug te kijken wat er gebeurt als de brug opengaat. (Verschillende mensen zijn aan het fotograferen. Sander Lodewikus:) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER SANDER LODEWIKUS: De Instawalk in Rotterdam vind ik geweldig. De mooiste foto, ik hoop dat ik hem zo meteen nog ga maken als de zon zakt. (Een foto van de brug.) LISA STOLK: Ik vind het superleuk dat je ziet wat andere mensen voor foto's maken en dat je dan later ziet: o ja, ik heb daar ook gestaan maar dat is toch een heel andere foto. Toch wel iets unieks, dat je echt in de brug mag komen. Wat eigenlijk wel heel tof is dat jullie dat organiseren en dat we daarbij mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2017.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER EN STOPT DAN

Foto-overzicht InstawalkRWS

In het foto-overzicht hieronder blikken we terug op eerdere edities van de InstawalkRWS.