Samen werken aan een bereikbaar Noord-Nederland

In Noord-Nederland zijn de komende jaren verschillende projecten gepland om de regio bereikbaar te houden. 

Projecten in Noord-Nederland

Op onderstaande kaart staan de projecten die in 2024 of komende jaren worden uitgevoerd.

Klik op de gele pointers om de specifieke projecten te bekijken. Als een project niet aanklikbaar is, volgt meer informatie zodra dit beschikbaar is. De kaart geeft geen volledig overzicht van alle projecten. De planning kan nog wijzigen. Pagina Waddenzee: renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied Pagina Waddenzee: dijkversterking Vlieland Pagina A7/N7: aanpak zuidelijke ringweg Groningen Pagina N33: verdubbeling Zuidbroek - Appingedam Pagina A7: herstel Prinses Margriettunnel Website Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl Gerrit Krolbrug Website Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl Brug Kootstertille Website Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl Brug Uitwellingerga

Hinder door werkzaamheden in Noord-Nederland

Vooral op drukke en belangrijke routes en knooppunten geven de werkzaamheden veel hinder in Noord-Nederland. Weggebruikers adviseren we daarom voor vertrek de verkeersinformatie te checken op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of van A naar Beter. Ook vindt u hier tips voor alternatieven zoals met de fiets of het ov naar het werk, thuiswerken of buiten de spits reizen. Vaarweggebruikers kunnen terecht op Vaarweginformatie.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Veiligheid voorop

Omdat we niet alles tegelijk in Noord-Nederland kunnen aanpakken, moeten sommige objecten, zoals bruggen en viaducten, langer op hun opknapbeurt wachten. Dit betekent dat de kans op storingen toeneemt. Tot aan de werkzaamheden houden we ze extra in de gaten. Het kan zijn dat we tijdelijke maatregelen moeten nemen. Denk aan het verlagen van de snelheid, geen vrachtverkeer toelaten of een rijbaan afsluiten voor een spoedreparatie. Veiligheid staat altijd voorop.

Nieuws

Onderliggende pagina