#InstawalkRWS

#InstawalkRWS

Ga mee op zoek naar de verborgen plekken van Rijkswaterstaat! Tijdens een #InstawalkRWS nemen we Instagrammers mee naar (bouw)locaties waar je normaal niet kunt komen.

Instawalk Zoete en Zoute veiligheid

Op vrijdag 16 september 2022 organiseren we een Instawalk waarbij we u meenemen op ontdekkingstocht bij onze zoutloods en op één van onze patrouillevaartuigen. Enthousiaste experts vertellen u daar hoe zij de (vaar)weg 24 uur per dag vlot en veilig houden.

Gladheidscoördinator Alex vertelt u alles over zout en gladheidsbestrijding. Bij het Amsterdam-Rijnkanaal staat Daan klaar om u tijdens de vaartocht van alles te vertellen over zijn werk als mobiel verkeersleider.

U krijgt de kans om de zoete en zoute veiligheid op een unieke manier vast te leggen. Laat uw creativiteit de vrije loop om op uw manier te laten zien hoe we al het verkeer altijd vlot en veilig houden. Behoefte aan tips & tricks? Een ervaren fotograaf en social media expert geven u ter plekke graag advies.

Aanmelden is mogelijk tot en met 6 september. U hoort daarna spoedig of u mee mag naar deze #InstawalkRWS.

In de schijnwerpers

Na de Instawalk zetten we uw werk in de schijnwerpers. We delen uw werk namelijk op het Instagramaccount van Rijkswaterstaat. Dat betekent dat uw foto, blog of vlog tentoongesteld wordt voor meer dan 25.000 mensen.

Aanmelden voor de Instawalk

Benieuwd hoe Rijkswaterstaat de (vaar)weg vlot en veilig houdt? Bent u een fotograaf, blogger of vlogger met een unieke stijl én heeft u een actief Instagram-account? Dan zijn wij op zoek naar u! Meld u uiterlijk 6 september aan via ons aanmeldformulier en wie weet zien we elkaar op 16 september. Na aanmelding hoort u snel of u mee mag naar deze #InstawalkRWS.

  • Datum: vrijdag 16 september 2022
  • Tijd: 09.30 – 14.00 uur
  • Locatie: provincie Utrecht

Wat is een InstawalkRWS?

Een InstawalkRWS is meer dan een rondleiding voor Instagrammers die mooie foto’s maken op plekken waar het publiek niet kan komen. Door de InstawalkRWS krijgt Rijkswaterstaat een gezicht door de lens van anderen. De deelnemers maken niet alleen mooie foto’s, maar delen ook impactvolle verhalen.

Naast fotografen nodigen we daarom ook mensen uit die een bijzondere betrokkenheid hebben bij ons werk, bijvoorbeeld bij het vieren van het 20-jarige bestaan van de Maeslantkering. Ooggetuigen van de Watersnoodramp vertelden bij de Maeslantkering hun eigen indrukwekkende verhaal over hun belevenissen tijdens de ramp.

Wilt u op de hoogte blijven van alle Instawalks? Houd dan ons Instagramaccount in de gaten!

Impressie eerdere Instawalks

Instawalk Oosterscheldekering

(Beeldtitel: #InstawalkRWS Oosterscheldekering. Mensen met oranje hesjes aan en een veiligheidshelm op zijn onder andere bezig met het fotograferen van zeewater. Eric van der Weegen) RUSTIGE MUZIEK ERIC VAN DER WEEGEN: We zijn nu met een Instawalk bezig op de Oosterscheldekering. Dat zijn dus mensen die komen om foto's te maken van de kering. Ze komen nu op plekken waar normaal niemand mag komen. De kering bestaat volgende week dertig jaar. En het is ook belangrijk dat de mensen zich ook bewust zijn over waterveiligheid. Daarom vinden we het zo fijn dat we nu ook de mensen kunnen laten zien wat we hier doen en hoe belangrijk het is dat we dit ook voortzetten. (Een foto van een strand met in de verte de kering. Marcel Moonen) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER MARCEL MOONEN: Het is gewoon een geweldig, uniek uitzicht een unieke locatie natuurlijk, het water, de macht van de natuur een stukje constructiewerkzaamheden, echt geweldig. (Kolkend zeewater.) JOHANNA MINNAARD: Ik vond de Instawalk vandaag heel bijzonder omdat ik hier in Zeeland ben opgegroeid met de bouw van de Oosterscheldekering en dat ik vandaag echt eens binnenin kon kijken. Die kans krijg je natuurlijk nooit. De mooiste foto die ik heb gemaakt is die van de turbines waar energie mee wordt opgewekt. En dan kun je zien dat er een stukje techniek wordt toegepast waar we trots op mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rws.nl/oosterscheldekering of facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2016.) DE RUSTIGE MUZIEK EBT WEG

Instawalk Van Brienenoordbrug

(Beeldtitel: #InstawalkRWS. Van Brienenoordbrug. Mensen hebben oranje hesjes aan en gele helmen op. Rene Libeton:) RUSTIGE MUZIEK RENE LIBETON: We bezoeken de kelders van de Van Brienenoordbrug. Normaal gesproken staan de mensen voor de brug te wachten als hij opengaat of ze rijden er met een noodgang overheen. Nu bieden we de mensen de kans om in de brug te kijken wat er gebeurt als de brug opengaat. (Verschillende mensen zijn aan het fotograferen. Sander Lodewikus:) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER SANDER LODEWIKUS: De Instawalk in Rotterdam vind ik geweldig. De mooiste foto, ik hoop dat ik hem zo meteen nog ga maken als de zon zakt. (Een foto van de brug.) LISA STOLK: Ik vind het superleuk dat je ziet wat andere mensen voor foto's maken en dat je dan later ziet: o ja, ik heb daar ook gestaan maar dat is toch een heel andere foto. Toch wel iets unieks, dat je echt in de brug mag komen. Wat eigenlijk wel heel tof is dat jullie dat organiseren en dat we daarbij mogen zijn. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op facebook.com/groups/instawalkrws. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2017.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER EN STOPT DAN

Foto-overzicht InstawalkRWS

In het foto-overzicht hieronder blikken we terug op eerdere edities van de InstawalkRWS.