Werkzaamheden

A73: afronding groot onderhoud tunnels; juli en augustus 2024

Gepubliceerd op: 19 juni 2024, 08.37 uur

Het groot onderhoud in 2023 en 2024 aan de Roertunnel en de Tunnel Swalmen (A73) gaat komende zomervakantie verder. In de maanden juli en augustus wordt het grootschalig renovatiewerk aan de A73-tunnels afgerond. Daarmee zorgen we ervoor dat de tunnels weer langdurig beschikbaar, betrouwbaar en veilig zijn.

De A73 Combinatie Croonwolter&dros - Ballast Nedam Infra v.o.f. voert het werk uit.

Werkzaamheden Roertunnel en Tunnel Swalmen

Rijkswaterstaat vervangt in de A73-tunnels technische installaties zoals camera’s (CCTV), ventilatoren en telefonie. Ook wordt gewerkt aan de verlichting, omroepinstallatie en verkeerssystemen. Om het werk goed en veilig uit te voeren, moeten de tunnels deels of volledig dicht.

Tunnelsluitingen juli en augustus 2024

In de zomermaanden juli en augustus zijn de tunnels in de volgende perioden (deels) dicht:

Tunnels in beide richtingen dicht:

  • van vrijdag 5 juli 21.00 tot woensdag 10 juli 06.00 uur
  • van vrijdag 26 juli 21.00 tot woensdag 31 juli 06.00 uur
  • van woensdag 14 augustus 21.00 tot maandag 19 augustus 06.00 uur.

Tunnels in noordelijke richting dicht (van Maastricht naar Venlo):

  • van woensdag 10 juli 06.00 tot vrijdag 26 juli 21.00 uur.

Tunnels in zuidelijke richting dicht (van Venlo naar Maastricht):

  • van woensdag 31 juli 06.00 tot woensdag 14 augustus 21.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden zijn er regionale en lokale omleidingsroutes. Verkeer wordt omgeleid via de A67, A2 en de N273.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Slim en bewust reizen A73

De A73 is een cruciale noord-zuidverbinding tussen Venlo (knooppunt Zaarderheiken) en de A2 bij Echt-Susteren (knooppunt Het Vonderen). Dagelijks maken bijna 50.000 voertuigen gebruik van de tunnels. Verkeershinder is dus onvermijdelijk. Tijdens de werkzaamheden zijn er regionale en lokale omleidingsroutes. Rijkswaterstaat roept mensen op, waar mogelijk, thuis te werken, het openbaar vervoer (ov) of de fiets te pakken, of buiten de spits te reizen.

UIT-DE-AUTO

In samenwerking met Midden Limburg Bereikbaar is er een pakket aan alternatieve mobiliteitsmaatregelen. Er komen in totaal 3 UIT-DE-AUTO acties waar inwoners en werknemers van de regio rondom de A73 kosteloos gebruik van kunnen maken. Er wordt gestart met de UIT-DE-AUTO Challenge waarbij weggebruikers van de A73 worden uitgedaagd om de auto (meer) te laten staan tijdens de hinderperiode.

Via een gratis app kan men punten verdienen voor duurzaam reisgedrag, te weten; met de fiets, te voet of het ov, maar ook thuiswerken wordt beloond. De verzamelde punten kunnen worden verzilverd voor cadeaubonnen bij landelijke en lokale organisaties of men kan het tegoed doneren aan een goed doel. Er volgt ook nog een kortingsactie voor OV-gebruik en er kunnen weer e-bikes kosteloos geleend worden om mee naar het werk te reizen.

Meer informatie A73

Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina over de groot onderhoud Tunnel Swalmen en Roertunnel.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.