Werkzaamheden

A4: groot onderhoud tussen knooppunten Zoomland en Sabina; 26 juli - 5 augustus 2024

Gepubliceerd op: 5 juni 2024, 09.00 uur - Laatste update: 5 juni 2024, 07.00 uur

Van 26 juli tot en met 5 augustus 2024 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina in de richting van Rotterdam.

De werkzaamheden vallen samen met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel. Deze combinatie van werkzaamheden beperkt de hinder tot 1 moment. Met het onderhoud worden de kwaliteit en veiligheid van de A4 gewaarborgd.

Afsluiting en omleiding A4

Tijdens de werkzaamheden is de A4 vanuit Bergen op Zoom in de richting van Rotterdam volledig afgesloten tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina. Verkeer wordt omgeleid via de A58, A17 en A59 (Zierikzee) of A16 (Rotterdam). De verbinding A58/A4 bij knooppunt Zoomland naar Bergen op Zoom-Noord (afrit 27) blijft wel open.  Daarmee blijft de Randweg Noord van Bergen op Zoom voor weggebruikers vanuit Roosendaal bereikbaar.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Werkzaamheden A4

Deze werkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het gaat om onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Hinderbeperking

De hinder voor weggebruikers proberen we zoveel mogelijk te beperken. Door de werkzaamheden te combineren met de zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel wordt de hinder geconcentreerd in 1 periode in plaats van meerdere momenten met werkzaamheden. Hierdoor is onvermijdelijke hinder ‘kort en hevig’. Hierbij werken de verschillende Rijkswaterstaat regio’s nauw samen om werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen.

We werken eraan om de Nederlandse wegen in optimale staat te onderhouden. Terugkerend onderhoud voor een verkeersader zoals de A4 tussen West-Brabant en Rotterdam is daarbij een belangrijke taak. Verkeershinder is hierbij niet altijd te voorkomen.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en houd u aan de snelheidslimiet. Goed onderhouden wegen zorgen voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Meer informatie A4

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.