Werkzaamheden

Waddenzee: wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog; 27 - 29 mei 2024

Gepubliceerd op: 23 mei 2024, 14.18 uur

Van maandag 27 tot en met woensdag 29 mei 2024 wordt onderhoud aan de autobrug uitgevoerd op het terrein van de veerdam op Schiermonnikoog. Maandag 27 mei 2024 starten de voorbereidende werkzaamheden.

Op dinsdag 28 mei 2024, na afloop van de laatste afvaart van de boot naar Lauwersoog om 20.15 uur, vindt de wissel van de autobrug plaats. De bestaande bovenbouw en brugval (het dek van de brug) worden uitgehesen en vervangen door de gerenoveerde bovenbouw en brugval.

Autobrug weer toekomstbestendig

Op woensdag 29 mei 2024 wordt gerenoveerde autobrug uitvoerig getest en vinden er de hele dag en avond verschillende werkzaamheden plaats. De autobrug wordt op woensdag 29 mei daarom bediend met behulp van een hijskraan. De gerenoveerde autobrug wordt donderdag 30 mei 2024 tijdens de eerste afvaart van de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog weer in gebruik genomen.

De autobrug op de veerdam van Schiermonnikoog is dan weer toekomstbestendig. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten en hinder zal tot een minimum worden beperkt.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting op Schiermonnikoog en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerdam op Schiermonnikoog zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur.

Er wordt tot halverwege 2025 in fases gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en onderhoud zorgen we voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.