Werkzaamheden

N210: Algerabrug 's nachts dicht voor asfalteringswerkzaamheden; 27 - 29 mei 2024

Gepubliceerd op: 8 mei 2024, 14.35 uur - Laatste update: 8 mei 2024, 16.51 uur

In de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei 2024 is de Algerabrug van 22.00 tot 05.00 uur in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer. Rijkswaterstaat werkt dan aan de bovenste laag asfalt op de brug.

Houd rekening met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd.

De wisselstrook wordt gebruikt door nood- en hulpdiensten en het ov. Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Noodzakelijk onderhoud

Het onderhoud dat we aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaan plegen, is hard nodig. Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden.

Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten. Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s op steenslag en calamiteiten teruggedrongen en blijft het vaste deel van de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar.

De werkzaamheden waren eerder gepland op 17, 18 en 19 oktober 2023, maar konden toen niet doorgaan, vanwege slechte weersomstandigheden.

Omleidingen voor N210

  • Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210.
  • Verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.

Op de snelwegen rond Capelle aan den IJssel en aan weerszijden van de brug informeren we de weggebruiker over de afsluiting en omleidingen met informatiepanelen langs de weg.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Openbaar vervoer

Gedurende de afsluitingen blijft de dienstregeling veelal in stand door de inzet van kleine bussen over de wisselstrook. Houd voor vertrek de website ret, 9292 of andere reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Meer informatie over werkzaamheden N210

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.