Werkzaamheden

A27 dicht in het weekend; 17 - 20 mei 2024

Gepubliceerd op: 14 mei 2024, 11.35 uur

Van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei 2024 voeren we onderhoud uit aan de snelweg A27 van Utrecht richting Almere. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd tot 30 minuten. Volg de omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Sinds 26 april 2024 wordt in 4 weekenden onderhoud uitgevoerd aan de A27/A1. Dit is een omvangrijke klus waarbij het asfalt wordt gereinigd en een verjongingscrème wordt aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat.

Het weekend van 17 mei tot 20 mei 2024 is het laatste weekend waarin deze werkzaamheden worden uitgevoerd. De afsluiting wordt ook gebruikt om ander onderhoud uit te voeren. Het verjongen van asfalt bestaat uit verschillende fases.

Tussen deze fases moet het asfalt drogen, maar kan de weg nog niet open. Als je langs de afsluiting rijdt, kan het dus zijn dat je geen werkzaamheden ziet.

Afsluitingen en omleidingen Utrecht richting Almere

Van vrijdag 17 mei 21.00 tot maandag 20 mei 2024 05.00 uur:

  • de A27 vanaf knooppunt Rijnsweerd tot knooppunt Eemnes is afgesloten
  • verbindingswegen in knooppunt Rijnsweerd van de snelweg A28 naar de A27 afgesloten
  • af- en oprit Maarssen (31) afgesloten
  • af- en oprit Bilthoven (32) afgesloten
  • af- en oprit Hilversum (33) afgesloten
  • verzorgingsplaats Voordaan en tankstation afgesloten

Het verkeer leiden we om vanaf knooppunt Rijnsweerd naar de A28 richting Amersfoort om bij knooppunt Hoevelaken de A1 op te gaan en de weg te vervolgen richting Almere.

Verkeershinder in regio Utrecht

In 2024 voeren we, naast onderhoud aan de A1 en A27, nog andere onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio.

We vervangen de stalen kabels van de Galecopperbrug, vernieuwen het wegdek op grote delen van de A12 en A2, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2).

Voor meer informatie over het groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht kijk op: Groot onderhoud rond Utrecht 2024.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden in de A27 vindt op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.