Werkzaamheden

A20 Vlaardingen: dicht in het weekend; 24 - 27 mei en 31 mei - 3 juni 2024

Gepubliceerd op: 17 mei 2024, 17.06 uur - Laatste update: 17 mei 2024, 17.18 uur

Vanwege werkzaamheden voor de nieuwe Blankenburgverbinding zijn er 2 weekendafsluitingen van de snelweg A20 gepland.

A20 dicht in beide richtingen; 24 - 27 mei 2024

Van vrijdag 24 mei 22.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten. Richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit Maassluis (7). Richting Rotterdam tussen oprit Maassluis (7) en afrit Vlaardingen (9). De tussenliggende opritten gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van circa 30 minuten.

A20 dicht richting Hoek van Holland; 31 mei - 3 juni 2024

Van vrijdag 31 mei 22.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit Maassluis (7). De opritten in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van circa 30 minuten.

Omleidingen tijdens werkzaamheden A20

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (v.v.). Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk, Vlaardingen. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via op- en afritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Werkzaamheden A20

De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag.

Bereid u goed voor

  • Het is de komende periode druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio.
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg, de A24, die vanaf eind 2024 de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op de website Blankenburgverbinding.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.