Werkzaamheden

A2 dicht tussen knooppunt Empel en Deil; 24 - 27 mei 2024

Gepubliceerd op: 16 mei 2024, 17.03 uur - Laatste update: 23 mei 2024, 13.42 uur

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 24 tot 27 mei asfalteringswerkzaamheden uit aan de A2 tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil.

De weg is hiervoor afgesloten vanaf Empel tot aan Deil. In de andere richting blijft de A2 open. Houd rekening met een extra reistijd van 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats vanaf vrijdag 24 mei 21.00 uur en zullen duren tot maandag 27 mei 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de snelweg A2 tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil afgesloten.

De nood- en hulpdiensten kunnen bij hoge prioriteit de werkzaamheden met gepaste snelheid passeren. Er is een reserveweekend gepland van 31 mei tot 3 juni, dit wordt benut in het geval van ongunstige weersomstandigheden.

  • Verkeer komend vanaf de A2 Eindhoven richting knooppunt Empel wordt omgeleid via de snelweg A59, de snelweg A27 en de snelweg A15.
  • De verzorgingsplaats De Lucht is het gehele weekend niet bereikbaar, verkeer kan wel de verzorgingsplaats verlaten via de afslag Zaltbommel en wordt dan verder geleid via de N322 naar de A27 of de A15.
  • De verbindingsweg voor verkeer komend vanuit Utrecht richting Nijmegen is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A15, aansluiting Leerdam (29).
  • De pont tussen Brakel en Herwijnen vaart dagelijks van 05.30 uur tot 24.00 uur.

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Onderhoudswerkzaamheden A2

De rijbanen op de A2 hebben periodiek onderhoud nodig. Hiervoor voert Rijkswaterstaat rijbaanbrede asfalteringswerkzaamheden uit op diverse wegvakken in de afsluiting. De vakken die aangepakt moeten worden, liggen verspreid over het gehele traject.

Gelijktijdig voeren we werkzaamheden uit aan onder andere wegverlichting en vangrails.

Meer informatie werkzaamheden A2

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.