Werkzaamheden

A16: Hoofdweg in Rotterdam week langer dicht, tot 29 mei 2024

Gepubliceerd op: 17 mei 2024, 13.21 uur

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het vervangen van een viaduct in de A16 over de Hoofdweg. Tijdens ons werk aan het viaduct in het Hemelvaartweekend is gebleken dat we meer tijd nodig hebben om een aantal belangrijke sloop- en bouwwerkzaamheden goed af te ronden.

Om die reden blijft de Hoofdweg ter hoogte van het viaduct afgesloten tot woensdagmorgen 29 mei 06.00 uur in plaats van donderdagmorgen 23 mei 2024 06.00 uur.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen A16

Verkeer wordt daarom ook langer omgeleid via de Prins Alexanderlaan, Prinsenlaan en Boszoom en in tegengestelde richting. Fietsers en voetgangers gebruiken het Lagelandsepad. Vanaf 29 mei 2024 06.00 uur is de Hoofdweg bij het viaduct weer open voor motorvoertuigen met 1 rijstrook per rijrichting. Ook fietsers en voetganger kunnen weer onder het viaduct door.

Asfalteren op tijd klaar

Behalve de vervanging van het viaduct in de A16 wordt een groot deel van de Hoofdweg onder het viaduct opnieuw geasfalteerd in opdracht van gemeente Rotterdam. Door werkzaamheden op deze manier te combineren proberen we de hinder voor de omgeving te beperken.

Het asfalteren van de Hoofdweg tussen de Prins Alexanderlaan en afrit A16 Rotterdam Prins Alexander is nagenoeg klaar. Dit deel van de Hoofdweg wordt een dezer dagen al eerder opengesteld voor verkeer dan de geplande datum van woensdag 22 mei 2024 06.00 uur.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Vragen of meer informatie A16?

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Ook kunt u voor meer informatie terecht op onze projectwebsite A16 Rotterdam.