Interview

‘Met wat creativiteit kom je tot verrassende oplossingen’

Gepubliceerd op: 5 april 2024, 15.55 uur

De versterking van de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend is een uitdaging voor lokale ondernemers. Want hoe hou je jouw personeel aan het werk als hun mobiliteit ineens een stuk beperkter is? Poel Financiële Diensten vond een creatieve oplossing.

Poel Financiële Diensten huist al bijna 40 jaar in Wijdewormer. ‘Maar onze collega’s wonen overal in de omgeving’, vertelt Vincent Poel, eigenaar en adviseur van het bedrijf. ‘Zo ook een aantal die uit de regio Hoorn komen en die dagelijks over de A7 rijden om bij ons kantoor te komen. Zij worden dus flink door de werkzaamheden getroffen.’

Professionele werkplek

‘Natuurlijk hadden we kunnen zeggen: werk tijdens de versterking vanuit huis’, vertelt Poel.

‘Tegenwoordig zijn daar natuurlijk ruim mogelijkheden voor beschikbaar, denk aan videobellen. Maar onze ervaring leert ook dat je van de hele week thuiswerken niet gelukkig wordt. Daarom vinden wij het belangrijk om onze medewerkers toch een professionele omgeving te bieden. Bovendien is thuiswerken soms lastig, bijvoorbeeld omdat je kinderen thuis zijn.’

Dus toen het bericht bekend werd dat de werkzaamheden definitief van start zouden gaan, ging Poel Financiële Diensten direct op zoek naar een oplossing. En die vonden ze al snel.

‘Een accountant uit de regio Hoorn met wie we regelmatig samenwerken, zit qua kantoor ruim in zijn jas en heeft dus werkplekken over. Daarom maakten we met hem de afspraak dat onze werknemers tijdens de werkzaamheden daar terechtkunnen.’

Op de fiets

'Onze collega’s hoeven straks alleen maar met de wifi te verbinden, een groot scherm aan te sluiten, koffie te pakken en ze kunnen gewoon aan de slag. Ze kunnen zelfs gewoon de vergaderruimtes boeken en kunnen als ze dat willen op de fiets naar kantoor. Kortom, ze kunnen zo normaal mogelijk werken.’

Als de werkzaamheden beginnen, houdt Poel in de gaten hoe het loopt met de verkeerssituatie. ‘Ik ben in ieder geval onder de indruk van hoe we dit - als maatschappij - aan het regelen zijn. Want wie het nodig heeft, krijgt een ontheffing, er zijn informatieavonden en -websites, er gebeurt van alles. Daarom ben ik blij dat wij met onze oplossing een steentje bij kunnen dragen aan het ontlasten van de drukte. Met wat creativiteit zijn verrassende oplossingen te verzinnen.’