Nieuwsbericht

A16 Rotterdam biedt hardlopers unieke kans tijdens Bergse Plasloop

Gepubliceerd op: 5 april 2024, 13.40 uur

Op zondag 13 oktober 2024 vindt de Bergse Plasloop plaats. De 16e editie van de Bergse Plasloop is de eerste en ook meteen laatste editie van deze populaire loop die door de Rottemerentunnel gaat.

De Rottemerentunnel is onderdeel van de A16 Rotterdam die op dit moment wordt aangelegd. In oktober 2025 maken we de tunnel klaar voor openstelling. Voor hardlopers is het dus nu of nooit! Buiten is de Rottemerentunnel van de A16 Rotterdam inmiddels onder de grond verdwenen.

Binnen in de tunnel wordt er nog van alles afgewerkt en uitgebreid getest. Maar het asfalt dat er ligt is klaar en gloednieuw. Een mooie kans voor hardlopers uit de regio Rotterdam én daarbuiten om overheen te lopen.

Nieuwe afstand

Nieuw voor de Bergse Plasloop is de halve marathon. Deelnemers aan deze afstand en aan de 15km lopen door de Rottemerentunnel. Individueel of als team, want het is ook mogelijk om deel te nemen in estafette vorm. Zo is het voor nog meer mensen mogelijk deze unieke ervaring te beleven.

Deelnemers aan kortere afstanden kunnen genieten van de Rotterdamse wijk en buurt Hillegersberg-Schiebroek en (Nieuw) Terbregge. Verschijnt u op zondag 13 oktober 2024 aan de start van 1 van deze afstanden? Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website Bergseplasloop.

Nieuwe snelweg: A16 Rotterdam

We werken aan de A16 Rotterdam: een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. De Rottemerentunnel maakt onderdeel uit van de 11 km lange verbinding. De A16 Rotterdam is ’s werelds eerste energieneutrale snelweg met tunnel. De A16 Rotterdam moet bijdragen aan betere bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam en Lansingerland. Eind 2025 wordt de A16 Rotterdam in gebruik genomen.