Werkzaamheden

A28 van oprit Amersfoort-Vathorst tot knooppunt Hoevelaken in het weekend dicht; 23 - 26 februari 2024

Gepubliceerd op: 19 februari 2024, 10.59 uur - Laatste update: 20 februari 2024, 12.51 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 februari 21.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Amersfoort-Vathorst en knooppunt Hoevelaken.

Tijdens de werkzaamheden is de A28 afgesloten van oprit Amersfoort-Vathorst (8a) tot knooppunt Hoevelaken in de richting van Amersfoort. De afsluiting wordt ook gebruikt om ander onderhoud uit te voeren zoals het opruimen van zwerfvuil en het reinigen van kolken. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd tot 30 minuten.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Levensverlengend onderhoud

Het onderhoud aan de A28 tussen Amersfoort-Vathorst en knooppunt Hoevelaken stond in eerste instantie gepland om tussen mei en oktober 2024 uit te voeren. Op zondag 28 januari bleek echter dat een deel van het wegdek (ongeveer 300 - 500 m) door de vorst deze winter zo erg was verslechterd dat voor de veiligheid van de weggebruikers een rijstrook moest worden afgesloten.

In de nacht van 30 op 31 januari heeft er een spoedreparatie plaatsgevonden en is het wegdek hersteld. Hierna is besloten de werkzaamheden naar voren te halen en in februari 2024 uit te voeren. In het weekend van 23 tot en met 26 februari wordt het asfalt rijbaanbreed over een lengte van 1700 m vervangen. Met dit onderhoud verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau.

Afsluitingen richting Amersfoort vrijdag 23 februari 21.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur

  • A28 tussen oprit Amersfoort-Vathorst (8a) en knooppunt Hoevelaken
  • oprit Amersfoort-Vathorst (vanaf 20.00 uur afgesloten)
  • A28 tankstation Hooglanderveen
  • verbindingswegen in knooppunt Hoevelaken van de A28 naar de A1 richting Amsterdam en Apeldoorn.

Omleidingen afsluiting A28

  • Verkeer naar de A1 richting Amsterdam wordt vanaf de A28 afrit Amersfoort-Vathorst (8a) omgeleid via het onderliggend wegennet naar de oprit Amersfoort-Noord (13) op de A1.
  • Verkeer naar de A1 richting Apeldoorn wordt vanaf de A28 afrit Amersfoort-Vathorst (8a) omgeleid via het onderliggend wegennet naar de oprit Hoevelaken (14) op de A1.
  • Verkeer vanaf Zwolle richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de A50, de A1 bij Apeldoorn en de A12 bij Arnhem
  • Verkeer vanaf Harderwijk richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de N302 en de N305 en de A27 bij Almere Haven (afrit 36).
  • Verkeer vanaf Nijkerk richting Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via de N301 en de N305 en de A27 bij Almere Haven (afrit 36).

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Groot onderhoud rond Utrecht; langere tijd veel verkeershinder

In 2024 heeft Rijkswaterstaat meerdere grote onderhoudswerkzaamheden gepland in de regio Utrecht. We vernieuwen op een aantal plaatsen het wegdek van de A12 en A2, we vervangen de stalen kabels (tuien) van de Galecopperbrug (A12) en de verlichting in de Leidsche Rijntunnel (A2). Verder voeren we regulier onderhoud uit, zoals asfaltreparaties en groenonderhoud.

Dit betekent dat er vanaf maart 2024 regelmatig afsluitingen op de snelwegen rond Utrecht zijn. Dit geeft aanzienlijke hinder voor weggebruikers in de regio, zowel op het hoofd- als het onderliggend weggennet.

Weet wat u kan verwachten en vermijd de file. Kijk voor de laatste planning en alternatieve reisopties op de website van Verkeersverwachtingen. Of kijk op vanAnaarBeter voor de werkzaamheden op uw route.

Meer informatie A28

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.