Werkzaamheden

A2: tunnelbuis Leidsche Rijntunnel richting Den Bosch dicht; maart 2024

Gepubliceerd op: 26 februari 2024, 14.13 uur - Laatste update: 28 februari 2024, 16.19 uur

Rijkswaterstaat laat de verlichting in de Leidsche Rijntunnel in 2024 vervangen door duurzame led-verlichting die zorgt voor betere zichtbaarheid en een rustiger wegbeeld. De werkzaamheden starten op 1 maart 2024, dan vervangt de aannemer de verlichting van de parallelbuis A2 richting Den Bosch. De overige buizen blijven open.

Werkzaamheden Leidsche Rijntunnel

Om hinder zoveel mogelijk te voorkomen werkt de aannemer in de weekenden van vrijdagavond 19.30 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Na de start werkzaamheden op 1 maart volgen nog 2 weekenden: die van 8 en 15 maart. Elke keer blijven 3 tunnelbuizen open en daarvan is een tunnelbuis in dezelfde rijrichting beschikbaar.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Omleidingsroutes

In totaal vervangt de aannemer in 16 weekenden de verlichting in de Leidsche Rijntunnel. Elk werkweekend wordt op tijd aangekondigd via informatiepanelen boven de wegen (drips), lokale en (sociale) media. Tijdens de werkweekenden worden omleidingsroutes ingesteld.

Verlichting veiliger voor weggebruiker

De verlichting in de Leidsche Rijntunnel is inmiddels 14 jaar oud en bereikt het einde van zijn levensduur. Verlichting is essentieel voor de veiligheid in de tunnel. Daarom vervangt Rijkswaterstaat deze lampen nu op tijd. De nieuwe lampen zijn wit en zorgen voor een betere zichtbaarheid dan de oude, gele verlichting. Het witte licht geeft daarmee ook een rustiger wegbeeld.

De aannemer vervangt niet alleen de verlichtingsbron, maar de hele installatie wordt vervangen en de software wordt aangepast. Led-verlichting bespaart bijna de helft aan energie ten opzichte van de huidige lampen. Verder gaan ledlampen langer mee en Rijkswaterstaat hoeft de lampen dan minder vaak te vervangen.

Duurzaamheid en leefomgeving

We bouwen dagelijks aan Nederland. Hierbij werken we aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. Het aanbrengen van led-verlichting past bij onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.