Werkzaamheden

N670: Postbrug wegens groot onderhoud bewegingswerken dicht; 15 januari - 17 maart 2024

Gepubliceerd op: 10 januari 2024 - Laatste update: 5 februari 2024, 16:23

Vanaf volgende week maandag 15 januari om 07.00 tot en met 17 maart 2024 17.00 uur is de Postbrug (N670) dicht voor al het wegverkeer vanwege werkzaamheden.

De bewegingswerken van de brug hebben het einde van hun levensduur bereikt, en krijgen daarom groot onderhoud. Autoverkeer wordt omgeleid via de Vlakebrug en de Vlaketunnel.

Fietsers en bromfietsers rijden om via de Vlakebrug. Langzaam verkeer rijdt om via de Kelhoekseweg, Dankerseweg en de Tekenburgseweg.

Werkzaamheden Postbrug

De Postbrug is een basculebrug over het Kanaal door Zuid-Beveland, een hoofdvaarweg voor de scheepvaart en onderdeel van de staande mastroute. De bewegingswerken van de brug, die ervoor zorgen dat de brug kan openen en sluiten, hebben het einde van hun levensduur bereikt.

Om de brug in goede conditie te houden, renoveren we de bewegingswerken. De werkzaamheden vinden vooral plaats in de basculekelder van de Postbrug, met de brug open. De uitvoeringstermijn van 9 weken is nodig omdat werkzaamheden opeenvolgend plaatsvinden.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Hinder wegverkeer Postbrug

Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor alle wegverkeer. De werkzaamheden leiden daarom tot langdurige hinder voor autoverkeer, fietsers en bromfietsers en langzaam verkeer.

Omleidingen Postbrug

Autoverkeer rijdt om via de Vlakebrug of de Vlaketunnel. De extra reistijd voor hen bedraagt ongeveer 10 minuten. Tijdens de ochtend- en avondspits blijft de Vlakebrug volledig beschikbaar voor het wegverkeer. Buiten de spitstijden gaat de Vlakebrug zoals gewoonlijk wel open voor de scheepvaart. Hierdoor kan de reistijd van het wegverkeer oplopen.

Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Vlakebrug. De extra reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Langzaam verkeer rijdt om via de Kelhoekseweg, Dankerseweg en de Tekenburgseweg.

Gratis busvervoer

Buslijn 27 van Connexxion is door de afsluiting van de Postbrug aangepast. De lijn wordt opgesplitst in een lijn tussen Yerseke - Kapelle - Goes (227a/b) en een lijn tussen Wemeldinge - Goes (27a/b). Om de hinder te beperken kunnen reizigers tijdens de afsluiting van de Postbrug gratis gebruik maken van de bus tussen Yerseke - Kapelle - Goes (227a/b).

In de spitsuren rijdt lijn 227 6 keer extra, omdat er meer reizigers verwacht worden. De dienstregeling voor beide lijnen is te vinden op de website van Connexxion.

Hinder scheepvaart

We voeren de werkzaamheden aan de Postbrug uit met de brug open. Tijdens de ochtend- en avondspits gaat de Vlakebrug niet open voor de scheepvaart. De scheepvaart is hierover geïnformeerd via een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) en de website Vaarweginformatie.

Meer informatie werkzaamheden Postbrug

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.