Werkzaamheden

Brug Itteren: dicht vanwege onderhoud; 21 - 22 oktober 2023

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023, 09.53 uur - Laatste update: 7 november 2023, 12.02 uur

Rijkswaterstaat gaat op 21 en 22 oktober 2023 herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de ontlastconstructie op brug Itteren. Daarom is de brug afgesloten van zaterdag 21 oktober 07.00 tot en met zondag 22 oktober 18.00 uur.

De uiteindes van de huidige ontlastconstructie zijn verzakt, vooral aan de zijde van Itteren. We gaan daarom de voegovergangen vervangen. Daardoor gaat het verkeer geen drempel meer ervaren als ze er overheen rijden.

Geluidshinder verminderen

Helaas is er op dit moment geluidsoverlast bij de omgeving door het gebruik van de brug. De werkzaamheden van 21 en 22 oktober zullen naar verwachting de geluidshinder nauwelijks verminderen. Parallel aan dit werk wordt onderzocht wat wel mogelijk is om de geluidshinder te verminderen. Zodra hier duidelijkheid over is, wordt dit gecommuniceerd.

Hinder brug Itteren

Er is bewust gekozen voor weekendwerk om de hinder voor de bedrijven in de omgeving en schoolgaande kinderen te beperken. Vanwege de werkzaamheden zal de reistijd wat langer zijn. Helaas is dit niet te voorkomen. Het verkeer wordt omgeleid via verkeersbrug Limmel. Ook de busverbinding is gewijzigd.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Meer informatie Brug Itteren

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.