Werkzaamheden

Nachtelijke stremming Lorentzsluizen in Afsluitdijk van 13 op 14 september 2023

Gepubliceerd op: 12 september 2023

Rijkswaterstaat werkt van woensdag 13 september 21.00 tot en met donderdag 14 september 2023 07.00 uur aan de noordbrug van het Lorentzcomplex (Kornwerderzand). Tijdens de werkzaamheden is de vaarweg volledig gestremd. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Stevincomplex (Den Oever).

Werkzaamheden Afsluitdijk

Na monitoring en inspectie zijn gebreken ontdekt in het rijdek van de brug. Tijdens de nachtafsluiting wordt onder aandere de slijtlaag op diverse plekken hersteld. Het definitieve herstel van de werkzaamheden vindt plaats in november 2023 als het vaarseizoen voorbij is. Exacte data volgen zo spoedig mogelijk.

De bruggen kunnen in verband met de werkzaamheden niet draaien waardoor scheepvaart het Lorentzcomplex niet kan passeren.

Stremming en hinder

Het scheepvaartverkeer kan gebruik maken van het Stevincomplex (Den Oever). Houdt rekening met extra vaartijd. Het wegverkeer maakt gebruik van de zuidbrug op de snelweg A7 waardoor de Afsluitdijk in beide richtingen beschikbaar blijft.

Ga voor actuele informatie naar de website van Vaarweginformatie of de website van De Afsluitdijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk. Het loket is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-6040 en via het contactformulier Loket Afsluitdijk.