Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat bereidt zich voor op winter: voorraad strooizout wordt aangevuld met 90 miljoen kg

Gepubliceerd op: 7 juli 2023, 15.14 uur - Laatste update: 7 juli 2023, 15.42 uur

Terwijl de thermometer buiten zomerse temperaturen aantikt, bereiden we ons voor op de komende winter. Dat doen we door de zoutvoorraad aan te vullen, zodat er weer voldoende zout is om later dit jaar winterse gladheid te bestrijden. In totaal vullen we de voorraad aan met ruim 90 miljoen kg strooizout.

Aanvullen voorraad strooizout

In de zomer vullen we de voorraad strooizout aan met de hoeveelheid die de winter ervoor is gebruikt door onze gladheidsbestrijders. Dit aanvullen doen we al in de zomer, zodat er voldoende tijd is om het zout te verdelen over de tientallen steunpunten door het hele land.

Het zout is dit jaar in Egypte aangekocht en wordt per zeeschip naar de haven van Rotterdam gebracht. Als de voorraad is aangevuld, start Rijkswaterstaat het komende winterseizoen met ongeveer 250 miljoen kg strooizout.

36 miljoen kg strooizout

De eerste 36 miljoen kg strooizout is al in de haven van Rotterdam aangekomen. Daar wordt het nu verdeeld over binnenvaartschepen die af en aan varen naar de strategische zoutloodsen in Raamsdonksveer, Kampen, Utrecht en Lienden. Daar vandaan wordt het zout verder verdeeld over de 55 steunpunten van Rijkswaterstaat.