Nieuwsbericht

Nieuwe zwemplek feestelijk geopend

Gepubliceerd op: 20 juli 2023, 13.50 uur

Als je toch bezig bent met het aanbrengen van zand, kan je er net zo goed een zwemstrandje bij aanleggen toch? Zo hebben we in de afgelopen weken aan de Westkade, in de kom van de Bukdijk, een nieuwe zwemgelegenheid gecreëerd.

Op vrijdagmiddag 23 juni 2023 vierden we de opening van de nieuwe zwemplek samen met de kinderen van Marken. Wat de opening van de zwemplek nóg feestelijker maakte, waren de gratis ijsjes die uitgedeeld werden bij de ijscokar.

Upgrade

Behalve de aanleg van het strandje hebben we de omgeving meteen ook een upgrade gegeven. Er is een zwemlijn aangebracht om aan te geven waar het water dieper wordt, de zitbank is gerepareerd en we plaatsten een prullenbak om de nieuwe zwemplek schoon en netjes te houden.

Het kan zijn dat het strandje in de loop van de tijd weer iets kleiner wordt. Dit komt doordat het zand, afhankelijk van de golfstroming, geleidelijk een beetje wegspoelt en weer aanspoelt tot er een natuurlijk evenwicht is. Dat is geen enkel probleem zolang het sproeiponton nog aan het werk is; dan brengen we gewoon een nieuwe laag zand aan. Wij houden dit in de gaten!