Nieuwsbericht

Tunneldeel Maasdeltatunnel voor herstel verplaatst

Gepubliceerd op: 19 juni 2023, 17.10 uur

Het tunneldeel van de Maasdeltatunnel verplaatsen we eind juni 2023 voor herstel naar het droogdok van Damen Verolme Rotterdam. Naar verwachting neemt de periode in het dok ongeveer 3 maanden in beslag. 

Afzinken tweede tunneldeel Maasdeltatunnel

Bij het afzinken van het tweede tunneldeel ‘Isabella’ van de Maasdeltatunnel op 29 april 2023 brak de kabel die het tunneldeel aan de zuidkant vasthield. Hierdoor kwam het tunneldeel tegen de kade aan en ontstond er schade aan het zogenoemde kopschot. Dit is de tijdelijke wand die de kopse kanten van het tunneldeel waterdicht afsluit. Het afzinken hebben we toen afgebroken.

Onderzoek naar oorzaak breken kabel

Op dit moment loopt er een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het breken van de kabel. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek nemen we, zo nodig, maatregelen en bereiden we het volgende moment van afzinken voor. In overleg met het Havenbedrijf Rotterdam bepalen we een nieuwe datum.

Werkzaamheden Blankenburgverbinding

De overige werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding gaan onverminderd door en verlopen voorspoedig. De verwachting is dan ook dat het mogelijk is de nieuwe snelwegverbinding in 2024 open te stellen.