Nieuwsbericht

Bijeenkomst ‘Op weg naar klimaatneutrale en circulaire wegverharding’ op 6 juli 2023

Gepubliceerd op: 16 juni 2023, 11.15 uur - Laatste update: 16 juni 2023, 11.32 uur

In de wereld van wegverharding is asfalt het materiaal met de grootste milieu-impact. Binnen het Transitiepad Duurzame Wegverharding bij Rijkswaterstaat richten we ons dan ook op maatregelen om ons asfaltgebruik te verduurzamen, met hoogwaardig hergebruik van alle materialen en halvering van het gebruik van primaire grondstoffen.

Dit doen wij samen met medeoverheden, aannemers, leveranciers en ingenieursbureaus. 

Plan voor de toekomst

Wat is nu de stand van zaken in de transitie? En wat is het plan voor de toekomst?

Op donderdag 6 juli 2023 organiseert Rijkswaterstaat een bijeenkomst waarin we laten zien hoe we sectorbreed werken aan klimaatneutrale en circulaire wegverharding.

De bijeenkomst ‘Op weg naar klimaatneutrale en circulaire wegverharding’ is een vervolg op de Week van de Circulaire Economie en speciaal geschikt voor professionals bij marktpartijen, kennisinstellingen en overheden die zich bezighouden met wegverharding.

Interactieve workshops

Naast een plenair gedeelte worden er een aantal interactieve workshops georganiseerd over concrete korte termijn maatregelen, ontwikkelingen op het gebied van hergebruik van asfalt, risicobeoordeling aan de hand van een aantal Europese voorbeelden, het belang van data bij het realiseren van duurzame wegverharding en de rol van inkoop bij het realiseren van de transitie.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma, de workshops en aanmelden vindt u op de website Op weg naar klimaatneutrale en circulaire wegverharding. Meld u gratis aan vóór 25 juni 2023.

Praktische informatie

Datum: 6 juli 2023 (fysiek)

Tijd: 12.00-17.30 uur

Locatie: LEF Future Center RWS

Gebouw Westraven Rijkswaterstaat

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht