Werkzaamheden

A6 Lelystad dicht richting Almere tussen Lelystad-Noord en Lelystad; 6 - 8 juni 2023

Gepubliceerd op: 2 juni 2023, 11.23 uur

Rijkswaterstaat voert van dinsdag tot donderdag 8 juni 2023 in 2 avonden en nachten diverse asfalteringswerkzaamheden uit aan de snelweg A6 Lelystad richting Almere. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van asfalt en het aanbrengen van belijning.

Tijdens de werkzaamheden is de A6 afgesloten tussen Lelystad-Noord en Lelystad in de richting van Almere. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Bant en Almere-Buiten tot eind augustus 2023.

Afsluitingen en omleidingen Lelystad richting Almere

Van 6 op 7 en van 7 op 8 juni tussen 19.00 en 05.00 uur is:

  • de A6 vanaf Lelystad-Noord (11) tot Lelystad (10) afgesloten
  • oprit Lelystad-Noord (11) afgesloten
  • afrit Lelystad (10) afgesloten.

Het verkeer leiden we om via afrit Lelystad-Noord (11), de N307, Binnenhavenweg, Oostranddreef en N309 om bij oprit Lelystad (10) de A6 weer op te gaan.

Levensverlengend onderhoud op A6

Tot eind augustus 2023 passen we levensverlengend onderhoud toe op A6 tussen Bant en Almere-Buiten in beide richtingen. Dit houdt in dat we, afhankelijk van de staat van het asfalt, bepaalde wegvakken opnieuw asfalteren, voegen renoveren, detectielussen vervangen en waar nodig belijning opnieuw aanbrengen.

Een detectielus bevindt zich in het wegdek, waarmee we met behulp van elektronica een voertuig kunnen waarnemen. Een voegovergang is de verbinding/schakel tussen de snelweg en de brug. Zo verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau.

Meer informatie afsluiting A6

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website Rijkwaterstaat Verkeersinformatie.