Werkzaamheden

A2: parallelweg op Maasbrug dicht (richting Maastricht); 5 - 8 juni 2023

Gepubliceerd op: 2 juni 2023, 09.16 uur

Rijkswaterstaat voert van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni 2023 afrondende werkzaamheden uit aan de rijksweg op de snelweg A2 ter hoogte van de Maasbrug bij Wessem. Tijdens deze werkzaamheden wordt verder gewerkt aan de barrier (geleidingswand) tussen de parallelweg en rijksweg.

De A2 op de Maasbrug bij Wessem is bestemd voor langzaam rijdend verkeer. Er is tijdens de werkzaamheden geen verkeer mogelijk over de parallelweg. De oprit van de A2 bij Wessem richting Maastricht is tijdens de werkzaamheden ook afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd.

Afsluiting en verwachte hinder A2

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni op doordeweekse avonden en nachten (19.00 - 06.00 uur) kan men verkeershinder verwachten richting Maastricht:

  • parallelbaan over de Maasbrug ter hoogte van Wessem is afgesloten
  • oprit (42) Wessem van de A2 richting Maastricht is afgesloten

Van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni op doordeweekse avonden en nachten (19.00 - 06.00 uur) kan men ook de volgende verkeershinder verwachten richting Maastricht:

  • aangepaste snelheid op A2 over de Maasbrug ter hoogte van Wessem

Omleidingsroutes tijdens werkzaamheden A2

Er is een omleiding voor de A2 richting Maastricht via knooppunt Grathem. Het verkeer over de rijksweg A2 richting Maastricht kan blijven rijden over beperkte verkeersstroken. Recreatief fietsverkeer in de omgeving van sluis Heel kan in de weekenden de omleidingsborden voor fietsers volgen.

Go-Barry; innovatie op gebied van ‘veilig werken’

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt wederom gebruik gemaakt van de innovatie Go-Barry. De Go-Barry is een zogenaamde Smart Moving Traffic Barrier en is een innovatie op het gebied van dynamische en intelligente (weg)afzettingen.

De Go-Barry maakt het mogelijk om zonder de weg af te sluiten, een voertuigkerende barrier te plaatsen. Ook op locaties met beperkte ruimte zoals bruggen, viaducten en versmallingen. Hierdoor kan er een rijstrook binnen 2 minuten dynamisch worden afgezet of vrijgegeven worden. Hierdoor kan er, op momenten dat er niet gewerkt wordt aan de weg, direct ruimte aan de weggebruiker worden teruggegeven.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.