Werkzaamheden

A10: Coentunnel ’s nachts gedeeltelijk dicht; 5 - 8 juni 2023

Gepubliceerd op: 5 juni 2023 - Laatste update: 5 juni 2023, 13:28

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni 2023 is de Coentunnel in Amsterdam 4 nachten gedeeltelijk dicht. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit. Houd rekening met 10 minuten extra reistijd.

Tunnelbuizen Coentunnel afgesloten

Iedere nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 juni geeft dat vertraging voor het verkeer. Dan werken we van 22.30 tot 05.00 uur in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam.

Het verkeer richting Amsterdam-Noord leiden we dan namelijk door de wisselbuis en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. Ook kan het verkeer richting Zaandam in deze nacht gebruik maken van de Zeeburgertunnel en Ring Noord. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. We leiden het verkeer dan plaatselijk om.

Inspectie tunnelsystemen

We beheren in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede staat te houden, vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Zo inspecteren we onder andere de verlichting, brandmeldinstallatie, ventilatiesystemen en reinigen we de tunnelwanden en de pictogrammen. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

We doen er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Daarom wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies voor weggebruikers A10

We adviseren weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.