Nieuwsbericht

Pont voor (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer bij afsluiting Haringvlietbrug

Gepubliceerd op: 12 mei 2023

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug kunnen (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer via veerverbindingen het Haringvliet oversteken. Lees hier over de bereikbaarheid en de afvaartijden van de ponten.

Via de parallelbaan van de Haringvlietbrug kunnen (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer het Haringvliet over. Voor deze weggebruikers is het niet mogelijk om tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug een omleidingsroute te volgen, omdat deze te lang zijn.

Daarom zetten we 2 veerverbindingen in: 1 pont voor (brom)fietsers en voetgangers en 1 pont voor landbouwverkeer.

Beide ponten varen langs de brug, zodat de extra reisafstand zo kort mogelijk is.

Locaties ponten

Aan de noordkant vertrekken de veerponten vanaf het oostelijke strandje dat naast de brug ligt.

Aan de zuidkant vertrekken ze bij trailerhelling en horecagelegenheid De Banaan.

Op de fietspont is ruimte voor zo’n 175 voetgangers of 75 passagiers met een fiets of brommer/scooter. Motorfietsen kunnen niet mee met de pont. Motorrijders kunnen via de omleidingsroutes rijden.

Afvaartijden pont voor (brom)fietsers en voetgangers

Aan beide oevers is elk halfuur een afvaart van de pont voor (brom)fietsers en voetgangers. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt aan de noordzijde de eerste pont om 06.00 uur. De laatste afvaart is hier om 19.30 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont om 11.00 en de laatste om 19.30 uur.

Aan de zuidzijde vertrekt van maandag tot en met de zaterdag de eerste pont om 06.15 en de laatste om 19.45 uur. Op zondagen vertrekt de eerste pont hier om 11.15. De laatste om 19.45 uur.

Afvaartijden pont voor landbouwverkeer

De landbouwpont vaart aan beide oevers elk half uur. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt aan de noordzijde de eerste pont om 06.15 en de laatste om 19.45 uur. Op zondagen vertrekt de eerste pont hier om 07.15 uur en de laatste om 12.45 uur.

Aan de zuidkant vertrekt van maandag tot en met zaterdag de eerste pont om 6.00 en de laatste om 19.30 uur. Op zondag gaat de eerste pont om 07.00 en de laatste om 12.30 uur. We maken aanvullende afspraken met de sector over de vaartijden tijdens de oogstperiode.

Bereikbaarheid pont

We zorgen ervoor dat (brom)fietsers, scooters, voetgangers en landbouwvoertuigen veilig de veerponten kunnen bereiken. Zeker aan de noordkant is dat een opgave, want daar rijdt ook het bouwverkeer van aannemerscombinatie CMCH die de brug renoveert.

Veiligheid staat voorop. Het wordt passen en meten om het verkeer letterlijk in goede banen te leiden. Het is om die reden ook niet mogelijk om dicht bij de pont te parkeren.

De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is het P+R-station bij de Molendijk/A29 in Numansdorp. Vanaf hier is het ongeveer 10 fietsen naar de pont.