Werkzaamheden

Hinder hemelvaartweekend rond knooppunt De Nieuwe Meer Amsterdam

Gepubliceerd op: 9 mei 2023 - Laatste update: 9 mei 2023, 11:27

We vervangen van maandag 15 tot en met zondag 21 mei 2023 de verkeerssignalering op de A4 bij knooppunt de Nieuwe Meer in Amsterdam.

Door de werkzaamheden wordt het verkeer van Amsterdam naar Den Haag omgeleid. Vooral vanaf vrijdag 19 mei en in het weekend van Hemelvaart kan de extra reistijd stijgen tot 45 minuten.

Werkzaamheden op de A4

De werkzaamheden vinden plaats op de snelweg A4 richting Den Haag, tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Badhoevedorp. Tijdens deze week werken we aan de matrixborden boven de weg en de wegkantsystemen langs de weg.

We voeren de werkzaamheden zowel overdag als in de nacht uit. De matrixborden boven de weg zijn uitgeschakeld. Door middel van borden langs de weg geven we de maximale snelheid aan. Deze is maximaal 70 km/u.

Afsluitingen voor verkeer

Maandag 15 mei 21.00 tot dinsdag 16 mei 05.00 uur

Oprit 1 Sloten, op de A4 richting Den Haag, is dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Dinsdag 16 mei 23.00 tot woensdag 17 mei 05.00 uur

De verbindingsboog van de Ring A10 Zuid naar de A4 is dicht. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Ring A10 West. Bij afrit 7 Amsterdam-Slotervaart kan het verkeer keren.

Woensdag 17 mei 23.00 tot donderdag 18 mei 05.00 uur

De verbindingsboog vanaf de oprit S107 Amsterdam-Slotervaart naar de A4 is dicht. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Ring A10 Zuid. Bij afrit 8 Amsterdam-Oud Zuid kan het verkeer keren.

Donderdag 18 mei 22.00 tot vrijdag 19 mei 06.00 uur

De verbindingsbogen van de Ring A10 West en Ring A10 Zuid naar de A4 zijn dicht. Verkeer wordt omgeleid vanaf Ring A10 West naar de snelwegen A5 en A9. Verkeer vanaf Ring A10 Zuid wordt omgeleid via de snelweg A2 en de A9.

Vrijdag 19 mei 06.00 tot zondag 21 mei 17.00 uur

Op beide verbindingsbogen van de Ring A10 West en Ring A10 Zuid naar de A4 zijn minder rijstroken beschikbaar. We adviseren verkeer gebruik te maken van de omleidingsroutes. Verkeer vanaf Ring A10 West rijdt via de A5 en de A9 richting Den Haag. Verkeer vanaf Ring A10 Zuid wordt omgeleid via de A2 en de A9.

Er zijn geen werkzaamheden tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Nieuwe Meer, in de richting van Amsterdam.

Verkeerssignalering voor snelwegen

Om de snelwegen veilig te kunnen gebruiken werken we met verkeerssignalering. De verkeerssignalering bestaat uit lussen in het wegdek, matrixborden boven de weg en de verkeerscentrale. De lussen meten hoeveel auto’s er rijden en hoe hard ze gaan.

Deze informatie geven we door aan de matrixborden waar vervolgens een snelheidsbeperking op komt te staan. In de verkeerscentrale kunnen wegverkeersleiders met de hand bijsturen en bijvoorbeeld een kruis of verdrijvingspijl plaatsen.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voeren we regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Advies aan weggebruikers

We adviseren weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo. Zo zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op onze website. U kunt ook contact opnemen via Twitter.