Nieuwsbericht

Afzinken Maasdeltatunnel uitgesteld voor verder onderzoek

Gepubliceerd op: 4 mei 2023 - Laatste update: 4 mei 2023, 16:57

De 2 reservemomenten op 14 en 15 mei en 29 en op 30 mei 2023 voor het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel worden uitgesteld. Zaterdag 29 april 2023 is de afzinkoperatie afgebroken, omdat er een kabel brak waarbij het tijdelijke kopschot van het tunneldeel beschadigd raakte.

Onderzoek oorzaak gebroken kabel

Er is onderzoek nodig naar de oorzaak en dat kost meer tijd. Ook moet de schade aan het tijdelijke kopschot verder worden geïnspecteerd en hersteld. Wanneer de onderzoeksresultaten beschikbaar zijn, bepalen we wanneer de afzinkoperatie wordt voortgezet.

Blankenburgverbinding

De Maasdeltatunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg.

Meer informatie Blankenburgverbinding

Meer informatie over het project vindt u op de website Blankenburgverbinding.