Nieuwsbericht

Overeenstemming over inzet hulpdiensten tijdens renovatie Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug (A29)

Gepubliceerd op: 26 april 2023 - Laatste update: 26 april 2023, 17:10

Er is een akkoord bereikt over hoe de hulpverlening tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug goed kan blijven lopen.

De bestuurders van de gemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Moerdijk en de vertegenwoordigers van de veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid, Rotterdam Rijnmond, Midden- en West Brabant, Zeeland en Rijkswaterstaat hebben de overeenkomst ‘Maatregelen en financiering’ op woensdag 12 april 2023 ondertekend.

Extra personeel

In het akkoord staan verschillende afspraken. Zo worden er extra hulpdienstenvoertuigen en personeel ingezet en worden eenheden anders verdeeld. Deze afspraken worden tijdens de renovatie gemonitord en als het nodig is, aangepast.

Juiste hulp op de juiste plaats

De werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zorgen voor extra drukke wegen. Daarom hebben de veiligheidsregio’s maatregelen genomen zodat de hulpdiensten zo snel mogelijk op de juiste plek kunnen komen.

Directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Caren Frentz: 'Onze taak als Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is om samen met gemeenten, andere veiligheidsregio’s en Rijkswaterstaat een gezamenlijk beeld van de gevolgen van de afsluitingen te krijgen. Om vervolgens met onze hulpverlening daar zo goed mogelijk op in te spelen'.

'Daarmee blijven we zorg dragen voor de veiligheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in Zuid-Holland Zuid'.

Meer informatie renovatie Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug

Op de pagina's Renovatie Heinenoordtunnel en Renovatie Haringvlietbrug vindt u meer informatie over de werkzaamheden.