Nieuwsbericht

Nieuwe Waterweg langer gestremd voor scheepvaart

Gepubliceerd op: 1 april 2023 - Laatste update: 8 mei 2023, 14:18

Op 31 maart 2023 is het 1e tunneldeel van de Maasdeltatunnel succesvol afgezonken. Het tunneldeel ligt nu op de juiste locatie. Helaas is er in de nacht van 31 maart op 1 april kortsluiting ontstaan door lekkage bij de kop van het tunneldeel, waar over 2 weken het andere tunneldeel aan wordt gekoppeld.

Stremming scheepvaart op Scheur

De pompen werken niet die het water uit het tunneldeel moeten halen.

Stremming scheepvaart op Scheur

Duikers zijn hard aan het werk om de lekkage te dichten. Een deel van de lekkage hebben zij al kunnen dichten, maar er is helaas meer tijd voor nodig. Voor de scheepvaart op het Scheur (de Nieuwe Waterweg) betekent dit een langere stremming tot zondag 2 april 07.00 uur.

Om water uit het tunneldeel te pompen, leggen we extra leidingen aan en plaatsen we extra pompen. We werken samen met bouwcombinatie BAAK om het werk zo snel mogelijk af te kunnen maken, zodat de vaarweg weer kan worden vrijgegeven. De Maasvlakte en Europoort zijn wel voor de scheepvaart bereikbaar.

Blankenburgverbinding

De Maasdeltatunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op de website van de Blankenburgverbinding.