Nieuwsbericht

Stremming Julianakanaal verlengd

Gepubliceerd op: 1 maart 2023 - Laatste update: 1 maart 2023, 16:28

De stremming op het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht gaat helaas langer duren. De stremming is in ieder geval verlengd tot en met maandag 6 maart 2023.

Onderzoek naar voorwaarden opheffing stremming

Het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden de scheepvaart de bouwkuip veilig kan passeren. Daarom hebben we de stremming moeten verlengen. Kennisinstituut Deltares is deze week onder meer met het onderzoek hiernaar gestart. Zij kunnen vrijdag een eerste vorm van advies geven. Dit betekent dat de stremming verlengd moest worden.

We zullen vrijdag zeer waarschijnlijk niet voldoende informatie hebben om een datum van einde stremming te kunnen noemen. Tegelijkertijd willen we de branche zo goed mogelijk informeren.

Veiligheid staat voorop

Dat betekent dat we nu hebben aangegeven dat de stremming in ieder geval tot en met 6 maart 12.00 zal duren. Mocht het eerste advies vrijdag genoeg aanknopingspunten geven om het gestremde gedeelte van het Julianakanaal veilig te kunnen vrijgeven, dan gaan we daar 4 en 5 maart mee aan de slag. Zodra er meer duidelijk is over de duur van de stremming wordt dit via de reguliere kanalen gedeeld.