Nieuwsbericht

Stremming Julianakanaal duurt naar verwachting nog 2 weken

Gepubliceerd op: 3 maart 2023

De stremming op het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht gaat langer duren. De verwachting is dat er ook komende 2 weken geen scheepvaart mogelijk is.

Eerder deze week werd duidelijk dat de stremming zeker tot en met maandag 6 maart 2023 zou duren.

Kennisinstituut Deltares heeft vrijdag 3 maart 2023 een eerste vorm van advies geven. Mede naar aanleiding daarvan wordt momenteel uitgezocht hoe de voorwaarden gecreƫerd kunnen worden om de herstelwerkzaamheden veilig uit te voeren en daarnaast hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook de scheepvaart de bouwkuip tijdens de werkzaamheden veilig kan passeren. Daarom blijft de stremming voorlopig van kracht.

De verwachting is dat in de loop van volgende week (6-10 maart 2023) meer bekend is over de uitvoering van de beheersmaatregelen, planning van de herstelwerkzaamheden en wat dat betekent voor de duur van de stremming van het Julianakanaal. Scheepvaart blijft hiervan voorlopig hinder ondervinden.

Volgelopen bouwkuip

De bouwkuip in het Julianakanaal ligt tussen Berg en Obbicht. Deze wordt gebruikt voor de verbreding van het Julianakanaal, zodat deze geschikt wordt voor grotere schepen. Donderdagochtend 23 februari is de bouwkuip volgelopen met water.

Meer informatie

Zodra meer duidelijk is over het verloop van de herstelwerkzaamheden en de duur van de stremming wordt dit via de reguliere informatiekanalen gedeeld met de scheepvaart. U kunt ook contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat via het (gratis) nummer 0800-8002.