Werkzaamheden

A1: plaatsen liggers viaduct bij Apeldoorn Hoog Burel; 16 – 19 december 2022

Gepubliceerd op: 8 december 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 09:49

We bouwen een nieuw viaduct over de snelweg A1 bij Apeldoorn. Hiervoor moeten we steunpunten en liggers over de A1 plaatsen. Om dit veilig uit te voeren, is de A1 tussen aansluiting Kootwijk en Hoenderloo van vrijdag 16 december 20.00 tot maandag 19 december 2022 05.00 uur in beide richtingen afgesloten.

Houd rekening met een extra reistijd tot 20 minuten.

Afsluiting A1

De snelweg A1 is in beide richtingen afgesloten tussen aansluiting Kootwijk (18) en aansluiting Hoenderloo (19) van vrijdag 16 december 20.00 tot maandag 19 december 05.00 uur. De afsluiting geldt ook voor de verzorgingsplaatsen Lucasgat en De Hucht.

Omleidingsroutes A1

Omleidingsroute vanuit Enschede richting Amsterdam

  • Verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A50, A12 en A30

Omleidingsroute vanuit Amsterdam richting Enschede

  • Verkeer wordt omgeleid vanaf Barneveld (afrit 15) via de A30, A12 en A50

Omleidingsroute vanuit Barneveld naar Hoenderloo

  • Verkeer wordt omgeleid via de autowegen N310 - N304

Omleidingsroute vanuit Apeldoorn richting Kootwijk

  • Verkeer wordt omgeleid via de autowegen N344 – N302

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Advies aan weggebruikers

  • Bekijk voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met een extra reistijd van 20 minuten
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

Vervanging en renovatie

We werken de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom vernieuwen we ze.

Voor deze grote klus gebruiken we zoveel mogelijk slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Meer informatie werkzaamheden A1

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op het Twitterkanaal @RWSVerkeersinfo. Meer informatie over het project kunt u vinden op de projectpagina A1: vervanging viaduct Hoog Burel.