Werkzaamheden

A59: nachtafsluiting tussen knooppunt Hintham en afrit (48) Rosmalen (richting Nijmegen); 21 - 22 november 2022

Gepubliceerd op: 18 november 2022, 15.10 uur - Laatste update: 22 november 2022, 11.56 uur

We voeren onderhoud uit aan de openbare verlichting van de snelweg A59 ter hoogte van knooppunt Hintham. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we de rijstroken van de A59 ter hoogte van knooppunt Hintham in beide richtingen tijdelijk af.

Van maandag 21 november 21.00 tot dinsdag 23 november 05.00 uur sluiten we oprit (21) Veghel van de snelweg A2 richting Utrecht/Nijmegen en oprit (49) Rosmalen-Oost van de A59 richting ’s-Hertogenbosch af. Daarnaast sluiten we de A59 tussen knooppunt Hintham en afrit (48) Rosmalen in de richting van Nijmegen af van maandag 21 november 22.00 tot dinsdag 22 november 05.00 uur.

Door deze afsluiting zijn ook de verbindingswegen die uitkomen op de A59 richting Nijmegen afgesloten. Weggebruikers moeten door omleidingen rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Afsluitingen A59

De volgende afsluitingen vinden plaats van maandag 21 november 21.00 tot dinsdag 22 november 05.00 uur:

  • oprit (21) Veghel van de A2 richting Utrecht/Nijmegen
  • oprit (49) Rosmalen-Oost van de A59 richting ’s-Hertogenbosch

De volgende afsluitingen vinden plaats van maandag 21 november 22.00 uur tot dinsdag 22 november 05.00 uur:

  • A2/A59 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Hintham vanuit Eindhoven en Utrecht richting Nijmegen
  • A59 tussen knooppunt Hintham en afrit (48) Rosmalen richting Nijmegen  
  • Afrit (48) Rosmalen van de A59 richting Nijmegen

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en plannen we ze opnieuw in.

Onderhoudswerkzaamheden

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. Denk hierbij aan maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail en de verlichting. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker en een veilig werkomgeving voor de medewerkers.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan snel en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A59

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op het Twitterkanaal @RWSVerkeersinfo.