Werkzaamheden

A28: onderhoud tussen Staphorst en Ommen duurt langer

Gepubliceerd op: 22 november 2022, 13.19 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 13.48 uur

We voeren sinds 7 oktober 2022 onderhoud uit aan de snelweg A28 tussen Zwolle en Meppel in beide richtingen. De werkzaamheden duren langer dan verwacht. Dit heeft onder meer te maken met de levering van de benodigde grondstoffen.

Tot uiterlijk zaterdag 3 december 2022 09.00 uur zijn we aan het werk tussen de aansluitingen Staphorst en Ommen. Er is hinder voor verkeer in beide richtingen. Verkeer moet rekening houden met 2 in plaats van 3 rijstroken per richting. Deze rijstroken zijn versmald en verschoven.

Er geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. Weggebruikers moeten vooral in de spitsuren rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 20 minuten.

Klaar voor de winter

Om de snelweg A28 voor de winter in goede conditie te brengen en om ervoor te zorgen dat het verkeer veilig kan blijven doorstromen voeren we onderhoud uit. Denk hierbij aan het verwijderen en vervangen van meerdere asfaltlagen. De A28 tussen aansluiting Ommen en knooppunt Lankhorst is bijna klaar. Als we deze werkzaamheden afronden, is ook dit traject klaar voor de winter. 

Verkeershinder A28 Staphorst - Ommen

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats op het traject tussen de aansluitingen Staphorst (23) en Ommen (21) in de richting van Zwolle. De werkzaamheden op dit traject zijn gestart op 15 november en zullen we, bij gunstige weersomstandigheden, op 3 december afronden.

De tussenliggende op- en afrit Nieuwleusen (22) sluiten we in de richting Zwolle af tot woensdag 23 november 20.00 uur en van vrijdag 25 november 20.00 tot zaterdag 26 november 09.00 uur.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens deze periode in de spitsuren de A28 tussen aansluiting Staphorst en Ommen in beide richtingen
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd en pas, zo mogelijk, het reismoment en de manier van reizen aan
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

Meer informatie verkeershinder A28

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.