Werkzaamheden

Nachtafsluiting Merwedebrug Papendrecht; 28 - 29 oktober 2022

Gepubliceerd op: 24 oktober 2022, 16.56 uur - Laatste update: 31 oktober 2022, 11.42 uur

We voeren van vrijdagavond 28 oktober 22.00 tot zaterdagochtend 29 oktober 2022 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Merwedebrug bij Papendrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Planning werkzaamheden Merwedebrug

Van vrijdagavond 28 oktober 22.00 tot zaterdagochtend 29 oktober 05.00 uur is de Merwedebrug bij Papendrecht in beide richtingen afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. De fiets- en voetpaden over de Merwedebrug blijven tijdens de werkzaamheden wel open.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Doorgaand verkeer op de autoweg N3 tussen Dordrecht en Papendrecht wordt omgeleid via de snelwegen A16 en de A15. Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven.

Tijdens de afsluiting houden we de hulpverlening op de hoogte door afspraken te maken met de betrokken veiligheidsregio’s.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor het openbaar vervoer of een andere route
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg

Onderhoudswerkzaamheden

Om de Merwedebrug veilig en toekomstbestendig te houden, is onderhoud aan onderdelen regelmatig nodig. We voeren daarom meerdere keren per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug. Ditmaal betreft het onderhoud het aandraaien van de schroeven op het beweegbare deel van de brug.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met onze gratis Landelijke Informatielijn: 0800-8002.