Werkzaamheden

Molenbrug Kampen: weekendafsluiting; 22 - 23 oktober 2022

Gepubliceerd op: 10 oktober 2022

We voeren inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug in Kampen van zaterdag 22 oktober 04.30 tot zondag 23 oktober 22.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is de weg over de brug (N764/Mr. J.L.M. Niersallee) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug.

Omleidingsroutes Molenbrug Kampen

Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld:

  • Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de brug over de IJssel in de snelweg A28 bij Zwolle.
  • Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen.
  • Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Molenbrug.

Omleidingen van zaterdag 22 oktober 04.30 tot zondag 23 oktober 22.00 uur Molenbrug Kampen

Inzet verkeersregelaars Molenbrug en Stadsbrug

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten we tijdens de afsluiting verkeersregelaars in aan beide kanten van de Molenbrug. Dat doen we ook aan beide kanten van de Stadsbrug in Kampen.

Verkeerssituatie van zaterdag 22 oktober 04.30 tot zondag 23 oktober 22.00 uur Molenbrug Kampen

Inspecties en onderhoud Molenbrug

Tijdens de weekendafsluiting vinden inspecties plaats aan de tuien van de Molenbrug. Daarnaast brengen we als tijdelijke maatregel op 3 locaties ballast aan achter de geleiderail. Deze ballast levert geen hinder op voor het verkeer. In het voorjaar van 2023 vervangen we een aantal opleggingen. De ballast wordt daarna verwijderd.

Meer informatie werkzaamheden Molenbrug Kampen

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de projectpagina IJssel: inspecties en onderhoud Molenbrug bij Kampen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.