Werkzaamheden

A9: nachtafsluitingen Gaasperdammertunnel; 5 - 7 oktober 2022

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022 - Laatste update: 7 oktober 2022, 10:54

De Gaasperdammertunnel (A9) is de nachten van woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. Woensdagavond en -nacht sluiten we de tunnelbuis richting knooppunt Holendrecht af. Donderdagavond en -nacht werken we in de andere tunnelbuis richting knooppunt Diemen.

Weggebruikers dienen rekening te houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Afsluitingen Gaasperdammertunnel

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de Gaasperdammertunnel op verschillende tijdstippen afgesloten.

De volgende afsluiting geldt van woensdag 5 oktober 22.00 tot donderdag 6 oktober 2022 05.00 uur:

  • noordelijke tunnelbuis Gaasperdammerweg vanuit knooppunt Diemen (snelwegen A1/A9) richting knooppunt Holendrecht (snelwegen A9/A2)

De volgende afsluiting geldt van donderdag 6 oktober 22.00 tot vrijdag 7 oktober 2022 05.00 uur:

  • zuidelijke tunnelbuis Gaasperdammerweg vanuit knooppunt Holendrecht (A2/A9) richting knooppunt Diemen (A9/A1)

Opritten worden vanaf 20.30 uur afgesloten.

Omleidingen via A1/A10/A2 en A4

Doorgaand leiden we om via de snelwegen A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam-Zuidoost leiden we om via verschillende routes en borden naar de A1 en de A2. Extra reistijd is ongeveer 10 tot 30 minuten.

Tunnelonderhoud

In en om de tunnel voeren we verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uit aan de verlichting, de ventilatoren en de vluchtdeuren. Alle camera’s maken we schoon, zodat de verkeerscentrale weer goed zicht heeft op het verkeer. Buiten de tunnel maaien we de bermen en doen we asfaltonderhoud.

Meer informatie over werkzaamheden Gaasperdammertunnel

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.