Nieuwsbericht

Beperking vrachtverkeer op viaduct A7 Purmerend

Gepubliceerd op: 29 oktober 2022, 12.43 uur - Laatste update: 26 oktober 2023, 12.05 uur

Met ingang van zaterdag 29 oktober geldt er een gewichtsbeperking voor vrachtverkeer, zwaarder dan 30 ton op een viaduct in de A7 ter hoogte van Purmerend, over het Noordhollandsch Kanaal. De beperking is per direct ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na een inspectie van het viaduct.

Uit deze inspectie is gebleken dat de steunpunten van het viaduct, waar de weg op rust, zwaar vrachtverkeer mogelijk niet kan dragen. Rijkswaterstaat begrijpt dat dit tot overlast leidt voor het vrachtverkeer.

Omleidingsroutes A7 Purmerend

Vrachtwagens boven de 30 ton worden in beide rijrichtingen ter hoogte van Purmerend omgeleid. Vrachtverkeer richting Den Oever rijdt via de N247, N244 terug naar de A7. Vrachtverkeer richting Zaanstad wordt omgeleid via N244, N246 naar de A8. 

Chauffeurs worden hierop gewezen via gele borden op verschillende locaties langs de weg, onder andere bij de afritten Purmerend Zuid en Purmerend Noord. Komende week worden gele borden geplaatst die de omleidingsroutes aangeven. Het overige verkeer kan veilig over het viaduct blijven rijden en wordt niet gehinderd.

Nader onderzoek

We gaan de komende periode meer onderzoek doen naar de staat van het viaduct, om inzicht te krijgen welke vervolgstappen nodig zijn om de constructie te verstevigen.

Meer informatie viaduct A7

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de pagina A7: versterking brug Purmerend.