Nieuwsbericht

Sluis Weurt: westkolk vanaf 1 september 2022 weer beperkt in bedrijf

Gepubliceerd op: 1 september 2022 - Laatste update: 23 februari 2023, 14:45

De westkolk van sluis Weurt is vanaf donderdag 1 september 2022 weer beperkt beschikbaar voor de scheepvaart. Omdat we de installatie continu monitoren, zijn de openingstijden voorlopig aangepast. Schepen die geschut willen worden, dienen zich aan te melden bij sluis Weurt.

Beperkte openingstijden sluis Weurt

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 september 2022 is de westkolk beschikbaar van 7.00 tot 15.30 uur. Vanaf maandag 5 september is de westkolk op werkdagen van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 07.00 tot 23.00 en in het weekend van 07.00 tot 15.30 uur. We hanteren deze bedientijden tot nader bericht.

Continu monitoren

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het herstel van de bewegingsinrichting. Dit herstel verloopt volgens plan, alleen moeten we de installatie continu monitoren en indien nodig bijsmeren. Hierdoor is de westkolk beperkt beschikbaar. Ook de schutcyclus duurt enkele minuten langer dan voorheen.

Oostkolk sluis Weurt nog steeds gestremd

Vanwege de lage waterstanden op de Waal blijft in de oostkolk onvoldoende diepgang over voor de schepen. Bovendien zorgt de lage waterstand voor overbelasting van de assen aan de wielen waarop de sluisdeuren open en dicht rollen. De sluis openhouden, zou funest zijn voor de levensduur van de deuren. Inmiddels vinden er ook werkzaamheden plaats die tot 15 september 2022 duren.

Meer informatie sluis Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: de oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en de westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen sluiscomplex Weurt.

Bekijk hier de nieuwsfeed over de droogte en lage waterstanden in Nederland